Llibre "Deixant Amarres"

Deixant Amarres

La història de l'associació des de la seva fundació fins el bateig de la Barrala

Més informació

Les nostres barques

Barques de vela llatina

L'associació ja navega amb 8 bots que hem recuperat per a Calafell i tenim altres que estem restaurant a la seu.

 

Més informació

Navegar i Batejos de mar

Batejos de vela llatina

Si voleu descobrir el plaer de navegar com es feia fa més de dos mil anys, sentint la força del vent i l'embat del mar a través de les fustes i el cordam d'unes barques molt bregades pel temps, la secció Vela Llatina Carlos Barral us convida a provar-ho.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

Els dies 13 i 14 d'abril del 2011 han vingut a visitar la seu del Patí Català de Calafell els alumnes de 3r i 4t del CEIP Santa Creu de Calafell.

 

Després de la presentació de l'edifici de la seu de l'associació, antigues destil·leries del 1868, s'han organitzat 3 grups de diferent temàtica, per on han anat pasant tots els nens.

En el primer grup en Sergi Ruíz, experimentat monitor de vela de Calafell, ha fet una explicació sobre breu, senzilla i entenedora sobre els principis de la navegació a vela. Posteriorment ha fet una demostració amb una maqueta en una piscina amb ventiladors muntat per a l'ocasió. Finalment els nens han muntat el seu propi vaixell i l'han fet navegar a la pioscina. A estat, sens dubte, el grup estrella pels nens.

En un segón grup en Ramon Forner i en Jordi Rascado han explicat què és una barca de fusta de vela llatina i les seves parts. Dins les drassanes hem conegut les barques de l'associació, el Pal i Fusa (totalment acabada) i la resta de barques que estem restaurant (amb l'ajuda de l'escola-taller). El fet que s'estiguin restaurant les barques els ha permès veure perfectament totes les parts internes que normalment no es poden veure. A continuació, dins la capella neoromànica, hem projectta i comentat una sèrie de fotos del segle passat on hem vist la platja de Calafell plena de barques de pesca.

Finalment, els pescadors retirats Lluís Ricart i Rafel Ortoll han explicat, a les antigues cavalleries, les diferents arts de pesca i les seves interessants experiències. També hem conegut els peixos de la zona.

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.