L'associacio

logo PCC

Som una entitat creada el 2010 que preten recuperar el passat mariner de Calafell, en la seva doble vassant: - mítica amb la vela llatina. - lúdica amb el patí a vela.

Més informació

El patí català

Patí Català Calafell

Tenim una flota de 29 patins, enguany ubicats al varador de l'Espineta.

Aquesta embarcació, única al món, té un passat esplendorós a Calafell que volem recuperar.

Més informació

La vela llatina

Secció de vela llatina Carlos Barral

La secció de vela llatina Carlos Barral té l'objectiu de restaurar embarcacions tradicionals i navegar a vela llatina.
Tenim 5 barques navegant i més de 5 a les drassanes, en diferents procés de restauració.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

Carlos Barral i Agesta va néixer a Barcelona el 1928 i va morir a Barcelona el 12 de decembre de 1989. Poeta, memorialista, editor i senador espanyol, va ser una figura polifacètica arrelada a Calafell des de la seva infància.

L’afició marinera del seu pare va portar a la família a establir a Calafell la residència d’estiueig i cap de setmana, des d’on els germans Barral organitzaven sovint excursions nàutiques amb el seu vaixell, el “Capitán Argüello”.

L’associació “Patí Català de Calafell - Mar Mític Mar Lúdic”, que té com a objectiu recuperar el patrimoni mariner de la platja de Calafell, sempre ha tingut en ment poder retornar a Calafell una de les embarcacions més emblemàtiques del municipi: el “Capitán Argüello”, de Carlos Barral.

Actualment aquest bot es troba al Museu del Port Marítim de Tarragona i, per aquest motiu, des de l’entitat, es va adquirir una embarcació anomenada “Montserrat” de característiques molt similars al “Capitán Argüello”, amb la finalitat de realitzar-ne una rèplica quasi exacte.

Després de vàries converses amb la família Barral, es va decidir batejar a la “germana” del “Capitán Argüello” com a “Carlos Barral”, ja que es va considerar que el “Capitán Argüello” i el pes de la seva història eren irrepetibles. També la coneixem carinyosament amb el nom de "la Barrala".

Un equip de membres de l’associació va localitzar una embarcació a Barcelona construïda pel mateix calafat i de similars característiques al “Capitán Argüello”. Era la Montserrat, propietat del senyor Francesc Forcar. Després de conèixer el nostre projecte i de visitar les nostres drassanes, el setembre de 2011 ens la va cedir per a restaurar-la i mantenir-la viva, navegant per les nostres platges.

Per seves similituds nosaltres la coneixem per la "germana del Capitán Argüello”. La La “Montserrat” va ser construïda el 1963 pel calafat Gallart, té una eslora de 6,09 metres i una mànega de 2,21 metres. La matrícula 7 138/1997. El motor que porta és l'original, un Solé del 1964.

La restauració de la futura “Carlos Barral” va començar l’any 2011 i s’ha dut a terme en les nostres drassanes. Pel finançar la restauració, el mes de desembre es va iniciar un projecte de micromecenatge que va recaptar els 5.300 euros necessaris per finalitzar el projecte.

La cançó de la Carlos Barral

L’embarcació es va batejar en una cerimònia homèrica durant la Fira del Mar 2013. Després d'arribar navegant per mar amb el patrons Francesc Figuerola i Òscar Vidal, i després de varar-la amb la maquinilla de la confraria de pescadors i els tradicionals pals, es va fer procedir al seu bateig. L'acte va estar dirigit per en Vicente García Delgado, expert en navegació tradicional, i hi vàren estar presents totes les autoritats.

Des de llavors la barrala ha tingut una vida intensa. Amb base al port de Segur, surt cada dimarts i dissabte a navegar amb els socis que ho desitjen. També ha participat en diferents concentracions de vela llatina i ha estat present a l'edició 2014 del Saló Nàutic de Barcelona.

YouTube

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

embed video powered by Union Development

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.