Patí català i Vela Llatina Calafell

Mar mític · Mar Lúdic · Calafell

El patí a Calafell

A principis del segle XX, i especialment a partir de la instal·lació el 1922 de les colònies de Vilamar, la Platja comença a tenir una forta anomenada com a lloc d’estiueig per la bondat de la seva climatologia i les propietats de l’aigua de mar, molt iodada.

Els primers patins a Calafell dels quals tenim referència son els anys 1933-34 (veure l’annex “Òscar Sorg. El primer soci campió”) de la ma d’aquests primers estiuejants barcelonins. Eren patins de l’època, mot pesats i amb veles cangreas.

La Francisca

Estem construïnt la rèplica de la barca Francisca, l'última barca de bou de Calafell i tot Catalunya.
Està previst que navegui el 2022.

Navegar i Batejos de mar

Horari estiu 2021: divendres 17h i dissabtes 10:30h.
Des del del Moll de les Llatines a la plaça del port Segur-Calafell

Vela Llatina

Descobreix la nostra botiga online amb tota la roba de l'associació.

Mar Mític - Mar Lúdic

La vela llatina i el patí a vela

La vela llatina

La navegació tradicional

En l’afany de poder navegar en contra del vent i com un evolució de la vela, apareixen les veles triangulars també anomenades llatines, de ganivet o Aurica, aquestes permetien llavors cenyir el vent, la qual cosa permet navegar en contra de la direcció d’aquest, en angle menor als 90 graus, fins i tot arribant fins als 45 graus.

Es creu que l’origen de la vela triangular data del segle III, a l’oceà Índic, encara que no és del tot conegut. La vela llatina possiblement va ser d’origen àrab o polinesi, d’aquí es deriva la trucada vela llatina mediterrània i vela llatina de les Bermudes

No et perdis cap novetat

Veles

L A l'octubre abordem la confecció de les veles, la darrera etapa de la construcció

Llegir més »