L'associacio

logo PCC

Som una entitat creada el 2010 que preten recuperar el passat mariner de Calafell, en la seva doble vassant: - mítica amb la vela llatina. - lúdica amb el patí a vela.

Més informació

El patí català

Patí Català Calafell

Tenim una flota de 29 patins, enguany ubicats al varador de l'Espineta.

Aquesta embarcació, única al món, té un passat esplendorós a Calafell que volem recuperar.

Més informació

La vela llatina

Secció de vela llatina Carlos Barral

La secció de vela llatina Carlos Barral té l'objectiu de restaurar embarcacions tradicionals i navegar a vela llatina.
Tenim 5 barques navegant i més de 5 a les drassanes, en diferents procés de restauració.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

El passat cap de setmana, dies 30 i 31 de juliol i 1 d'agost, el Patí Català de Calafell ha completat amb èxit la primera de les dues etapes de que consta la travessia "TOT EL LITORAL CATALÀ" consistent en navegar des de Les Cases d'Alcanar, la primera població del Sud de Catalunya, fins la platja de Calafell. La segona anirà des de Calafell fins a Portbou, la primera població del Nord de Catalunya.

Flickr_albumid=72157627209419159

Podeu fotos al nostre Flickr de l'associació

La travessia d'estiu dels patinaires calafellencs arriba enguany a la seva tercera edició consecutiva. En aquesta ocasió ha tingut una durada de tres dies, sortint de Les Cases d'Alcanar el dissabte 30 de juliol a les 11 del matí quan el vent començava a bufar encara sense massa força. Un total de vuit patins i dotze tripulants vam posar proa en direcció a la Punta de la Banya que vam passar gairebé dues hores després, donada la immensitat del Delta. El clima va acompanyar malgrat en un principi van sortir alguns núvols amenaçadors i fins i tot van caure quatre gotes comptades. En arribar a l'Illa de Buda vam dinar a un xiringuito que ens van servir unes amanides i uns bocates que ens van sentar de meravella. En acabar vam sortir rumb a Riumar amb bon vent, la travessia anava força bé, però en voler fer cap a la platja el vent va canviar, venint-nos de terra de manera que per entrar haviem d'anar fent bordos i navegant en forma de ziga-zaga. Les dificultats per accedir a la platja van anar-se incrementant amb onades que venien de terra i van provocar que alguns patins volquessin. Un dels nostres patins va patir un trencament de bancada i no va poder continuar la travessia. Fins i tot va volcar la moto d'aigua que ens acomanyava, entrant aigua al motor, deixant-la fora de servei. Finalment vam arribar ala sorra a les 8 del vespre i vam anara sopar tots plegats comentant les anecdotes del dia.

El diumenge  31 de juliol de bon matí ens vam llevar, vam esmorzar bé i vam fer cap a la platja de riumar. Cap a les 11 va anar guanyant vent i vam sortir rumb a Vandellós en una travessia tranquila sense incidents destacables. Una excel.lent paella i una exquisida sangria ens van fer recuperar les forces per fer cap a Cambrils on vam sopar en un xiringuito de la platja a la vegada que conversavem de la navegació del dia i d'altres temes dins d'un fantàstic clima de germanor. Després de les copes de rigor ens vam retirar a l'hotel a recuperar les forces per emprendre la darrera de les etapes que ens havia de portar a casa.

El dilluns dia 1 d'agost al matí ens vam llevar d'hora, vam esmorzar bé i vam posar proa a Roda. El vent gairebé no bufava i va costar forçá passar el Cap de Salou i encara més el port de Tarragona. Vam veure els enormes vaixells que surten del port i fins i tot escoltavem la remor de les seves màquines. Tot just passar el port una manada de dofins jugava plàcidament a escasos metres de les nostres embarcacions per sorpresa nostra. Finalment va guanyar una mica de vent, vam passar el port de Torredembarra i el barri de Baix a Mar, fins arribar a Roda on ens esperava el que ja es pot dir que és el menú oficial delo patinaire, paella i sangria de xiringuito. Vam dinar i vam continuar amb bon vent de popa rumb a La Platja de Calafell on, davant del Pes (Confraria de Pescadors) ens esperaven companys, família i amics per rembre'ns. Les 7 embarcacions que van acabar la prova van tocar sorra a les 7 de la tarda, completant així la primera etapa d'aquesta travessia que consisteix en navegar per tot el litoral català en dos anys.

Ara a esperar la propera edició per completar el tram de Calafell a Porbou, però això serà l'estiu de 2012.

1a Etapa 30/07/2011:
 Cases d'Alcanar (sortida) - Illa de Buda - Riumar (pernoctació)
 24,1 milles nàutiques, uns 45 quilòmetres

Travessa2011: etapa1

2a Etapa 31/07/2011:
 Riumar - Hospitalet de L'Infanta - Cambrils (pernoctació)
 24,5 milles nàutiques, uns 46 quilòmetres

Travessa2011: etapa2

Etapa 3 01/08/2011:
 Cambrils - Roc de Sant Gaietà - Calafell (arribada)
 24,3 milles nàutiques, uns 45,5 quilòmetres

Travessa2011: etapa3

 

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.