Exposició de videos online

Batejos de vela llatina

Aquest mes de gener del 2020 hem fet deu anys de la fundació de l'associació i ho volem celebrar compartint les imatges de les activitats que hem impulsat.

Més informació

Les nostres barques

Barques de vela llatina

L'associació ja navega amb 8 bots que hem recuperat per a Calafell i tenim altres que estem restaurant a la seu.

 

Més informació

Navegar i Batejos de mar

Batejos de vela llatina

Si voleu descobrir el plaer de navegar com es feia fa més de dos mil anys, sentint la força del vent i l'embat del mar a través de les fustes i el cordam d'unes barques molt bregades pel temps, la secció Vela Llatina Carlos Barral us convida a provar-ho.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

Els passats dissabte 13 i 20 de novembre per la tarda hem realitzat les dues jornades de Portes Obertes per a presentar la seu de l'associació i el nostre projecte.

 

La jornada ha estat un èxit, i prop de 250 persones s'han acostat a la seu de l'associació per a conèixer el projecte del Patí Català Calafell.

La visita consistia, primer, en una detallada explicació de l'edifici de la Destil·leria de l'Hostal, seu de l'associació, per part de dos experimentats monitors de la Ciutadella Ibèrica, l'Anna i en Lluís.

A continuació s'entrava dins la Destil·leria, acompanyat dels monitors i amb membres de la Junta, i es comentava l'exposició que s'havia preparat:

  • tres pel·lícules produïdes pel Patí Català sobre; el Calafell mariner d'abans; la búsqueda del "Pal i Fusa" (la primera embarcació de vela llatina de l'associació); i la III Trobada de Patí Català ralitzada aquest estiu.
  • un patí històric de més de 40 anys, acompanyat d'un interessant audivisual del patí català: un recent programa de Thalassa (TV3) on s'explica les característiques d'aquesta genuïna embarcació i d'una pel·lícula històrica sobre el campionat d'Espanya de patí català celebrat a Calafell el 1969.
  • les barques recuperades per l'associació fins ara: Pal i Fusa (la primera barca de vela llatina que navega al mar de Calafell després de quasi 20 anys); Montserrat (bot construït pel calafat Casimiro Colet als anys 40 cedida per Julià Guasch); Patria (Embarcació que data del 1916, cedida pel senyor Josep Ribas d'Eivissa); Julieta (Barca de pesca calafellenca datada cap als anys 50, cedida per la família Sans de Can Pilis); Elena (barca de pesca de la família Camil). Tot envoltat de pel·lícules inèdites de particulars de Calafell.

Després es presentava el projecte detallat de l'associació per als propers 5 anys, que pretén:

  • Crear una base social de mariners
  • Construir el llegat del patrimoni nàutic de Calafell

Com a complement a tot això, es va realitzar, a la capella d'estil neoromànic de l'edifici, la projecció de pel·licules relacionades amb la mar, com "Masters& Commanders".

 

Adjuntem fotos cedides amablement per en Jordi Targa.

 

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.