L'associacio

logo PCC

Som una entitat creada el 2010 que preten recuperar el passat mariner de Calafell, en la seva doble vassant: - mítica amb la vela llatina. - lúdica amb el patí a vela.

Més informació

El patí català

Patí Català Calafell

Tenim una flota de 29 patins, enguany ubicats al varador de l'Espineta.

Aquesta embarcació, única al món, té un passat esplendorós a Calafell que volem recuperar.

Més informació

La vela llatina

Secció de vela llatina Carlos Barral

La secció de vela llatina Carlos Barral té l'objectiu de restaurar embarcacions tradicionals i navegar a vela llatina.
Tenim 5 barques navegant i més de 5 a les drassanes, en diferents procés de restauració.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

Els passats dissabte 13 i 20 de novembre per la tarda hem realitzat les dues jornades de Portes Obertes per a presentar la seu de l'associació i el nostre projecte.

 

La jornada ha estat un èxit, i prop de 250 persones s'han acostat a la seu de l'associació per a conèixer el projecte del Patí Català Calafell.

La visita consistia, primer, en una detallada explicació de l'edifici de la Destil·leria de l'Hostal, seu de l'associació, per part de dos experimentats monitors de la Ciutadella Ibèrica, l'Anna i en Lluís.

A continuació s'entrava dins la Destil·leria, acompanyat dels monitors i amb membres de la Junta, i es comentava l'exposició que s'havia preparat:

  • tres pel·lícules produïdes pel Patí Català sobre; el Calafell mariner d'abans; la búsqueda del "Pal i Fusa" (la primera embarcació de vela llatina de l'associació); i la III Trobada de Patí Català ralitzada aquest estiu.
  • un patí històric de més de 40 anys, acompanyat d'un interessant audivisual del patí català: un recent programa de Thalassa (TV3) on s'explica les característiques d'aquesta genuïna embarcació i d'una pel·lícula històrica sobre el campionat d'Espanya de patí català celebrat a Calafell el 1969.
  • les barques recuperades per l'associació fins ara: Pal i Fusa (la primera barca de vela llatina que navega al mar de Calafell després de quasi 20 anys); Montserrat (bot construït pel calafat Casimiro Colet als anys 40 cedida per Julià Guasch); Patria (Embarcació que data del 1916, cedida pel senyor Josep Ribas d'Eivissa); Julieta (Barca de pesca calafellenca datada cap als anys 50, cedida per la família Sans de Can Pilis); Elena (barca de pesca de la família Camil). Tot envoltat de pel·lícules inèdites de particulars de Calafell.

Després es presentava el projecte detallat de l'associació per als propers 5 anys, que pretén:

  • Crear una base social de mariners
  • Construir el llegat del patrimoni nàutic de Calafell

Com a complement a tot això, es va realitzar, a la capella d'estil neoromànic de l'edifici, la projecció de pel·licules relacionades amb la mar, com "Masters& Commanders".

 

Adjuntem fotos cedides amablement per en Jordi Targa.

 

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.