Exposició de videos online

Batejos de vela llatina

Aquest mes de gener del 2020 hem fet deu anys de la fundació de l'associació i ho volem celebrar compartint les imatges de les activitats que hem impulsat.

Més informació

Les nostres barques

Barques de vela llatina

L'associació ja navega amb 8 bots que hem recuperat per a Calafell i tenim altres que estem restaurant a la seu.

 

Més informació

Navegar i Batejos de mar

Batejos de vela llatina

Si voleu descobrir el plaer de navegar com es feia fa més de dos mil anys, sentint la força del vent i l'embat del mar a través de les fustes i el cordam d'unes barques molt bregades pel temps, la secció Vela Llatina Carlos Barral us convida a provar-ho.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

El divendres passat dia 21 d'octubre, pel matí, vam tindre una visita molt especial: uns setanta nens de tercer, quart, cinquè i sisè de Primària de l'escola Joan Perucho d'Albinyana. Acompanyats pels seus mestres, van anar arribant a la nostra seu a la Destil·leria de l'antic Hostal, on van ser rebuts per experimentats marins: els capitans Figuerola, Vidal i Soler, i l'armador indiano Inglada.
Els nens van ser assignats a tres embarcacions: la Montserrat, la Pàtria i el Capitán Argüello. Una vegada formades les tripulacions, aquestes van anar passant per torns per tres activitats.

En una d'elles, la tripulació s'asseia a la gran taula llarga i l'armador Inglada posava uns curtmetratges. Així, els nens van conèixer la història del calafellenc Ignasi Soler i el seu bergantí Isabel (Currutaco), van aprendre cóm es governa un patí amb el moviment i repartiment del pes, i van escoltar la cançó “El meu patí català”.

En una altra activitat, els capitans Figuerola i Vidal guiaven a la seva tripulació per les drassanes. Van ensenyar les barques que s'estan recuperant i detalls de les feines de calafat,  van respondre a les preguntes dels tripulants i van explicar anècdotes i curiositats. A més, la Pal i Fusa i el patí van tindre molt èxit.

La tercera activitat es realitzava a la capella, on el capità Soler passava i comentava els curtmetratges Mar mític, mar lúdic, Les persones de les barques i La Pal i Fusa.

Va ser un matí enfeinat però molt entretingut per tothom.

Aquesta primavera ja ens vàren visitar l'escola els nens de tercer i quart de l'escola Santa Creu de Calafell, i la nostre intenció és apropar als nostres nens de Calafell i comarca a la mar i que d'aquí un temps tinguem nous navegants.

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.