L'associacio

logo PCC

Som una entitat creada el 2010 que preten recuperar el passat mariner de Calafell, en la seva doble vassant: - mítica amb la vela llatina. - lúdica amb el patí a vela.

Més informació

El patí català

Patí Català Calafell

Tenim una flota de 29 patins, enguany ubicats al varador de l'Espineta.

Aquesta embarcació, única al món, té un passat esplendorós a Calafell que volem recuperar.

Més informació

La vela llatina

Secció de vela llatina Carlos Barral

La secció de vela llatina Carlos Barral té l'objectiu de restaurar embarcacions tradicionals i navegar a vela llatina.
Tenim 5 barques navegant i més de 5 a les drassanes, en diferents procés de restauració.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

El divendres passat dia 21 d'octubre, pel matí, vam tindre una visita molt especial: uns setanta nens de tercer, quart, cinquè i sisè de Primària de l'escola Joan Perucho d'Albinyana. Acompanyats pels seus mestres, van anar arribant a la nostra seu a la Destil·leria de l'antic Hostal, on van ser rebuts per experimentats marins: els capitans Figuerola, Vidal i Soler, i l'armador indiano Inglada.
Els nens van ser assignats a tres embarcacions: la Montserrat, la Pàtria i el Capitán Argüello. Una vegada formades les tripulacions, aquestes van anar passant per torns per tres activitats.

En una d'elles, la tripulació s'asseia a la gran taula llarga i l'armador Inglada posava uns curtmetratges. Així, els nens van conèixer la història del calafellenc Ignasi Soler i el seu bergantí Isabel (Currutaco), van aprendre cóm es governa un patí amb el moviment i repartiment del pes, i van escoltar la cançó “El meu patí català”.

En una altra activitat, els capitans Figuerola i Vidal guiaven a la seva tripulació per les drassanes. Van ensenyar les barques que s'estan recuperant i detalls de les feines de calafat,  van respondre a les preguntes dels tripulants i van explicar anècdotes i curiositats. A més, la Pal i Fusa i el patí van tindre molt èxit.

La tercera activitat es realitzava a la capella, on el capità Soler passava i comentava els curtmetratges Mar mític, mar lúdic, Les persones de les barques i La Pal i Fusa.

Va ser un matí enfeinat però molt entretingut per tothom.

Aquesta primavera ja ens vàren visitar l'escola els nens de tercer i quart de l'escola Santa Creu de Calafell, i la nostre intenció és apropar als nostres nens de Calafell i comarca a la mar i que d'aquí un temps tinguem nous navegants.

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.