L'associacio

logo PCC

Som una entitat creada el 2010 que preten recuperar el passat mariner de Calafell, en la seva doble vassant: - mítica amb la vela llatina. - lúdica amb el patí a vela.

Més informació

El patí català

Patí Català Calafell

Tenim una flota de 29 patins, enguany ubicats al varador de l'Espineta.

Aquesta embarcació, única al món, té un passat esplendorós a Calafell que volem recuperar.

Més informació

La vela llatina

Secció de vela llatina Carlos Barral

La secció de vela llatina Carlos Barral té l'objectiu de restaurar embarcacions tradicionals i navegar a vela llatina.
Tenim 5 barques navegant i més de 5 a les drassanes, en diferents procés de restauració.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

Avui dimarts 13 de juny del 2017 ens han visitat els alumnes de 1r d'ESO de l'institut La Talaia de Segur com a part del seu treball de síntesi.

La Lola

 

Els grup ha arribat a la seu de l'associació a les 10 del matí i els ha rebut el grup de voluntaris de l'associació (Francesc, Miriam, Pere, Sergi i Ton) i l'Anna (tècnica d'educació del patrimoni de l'ajuntament).

Després d'una explicació de l'espai, un edifici del 1850 ple d'història, per part de l'Anna, els alumnes s'han dividit en tres grups. Cada grup començava per una activitat diferent però tots farien les 3 activitats.

Nusos

Un grup ha anat a la capella on hem posat un video sobre el patí català (o patí a vela) i els hem explicat els secrets aquesta d'aquesta embarcació única al món.

Un segon grup ha anat a l'interior de la destil·leria (drassanes) on ha conegut les barques que tenim en procés de restauració i han après les parts d'un barco de vela llatina.

Parts vaixell

El tercer grup ha pujat a la biblioteca (pis superior destil·leria) on hem fet un taller de nusos: pla, vuit, ballestrinque i as de guia, que s'han pogut emportar a casa preparats en una cartolina.

Nusos

Nusos

 Al final els Llaguts de Calafell han explicat les característiques de la seva embarcació i han convidat als alumnesa provar el rem.

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.