Exposició de videos online

Batejos de vela llatina

Aquest mes de gener del 2020 hem fet deu anys de la fundació de l'associació i ho volem celebrar compartint les imatges de les activitats que hem impulsat.

Més informació

Les nostres barques

Barques de vela llatina

L'associació ja navega amb 8 bots que hem recuperat per a Calafell i tenim altres que estem restaurant a la seu.

 

Més informació

Navegar i Batejos de mar

Batejos de vela llatina

Si voleu descobrir el plaer de navegar com es feia fa més de dos mil anys, sentint la força del vent i l'embat del mar a través de les fustes i el cordam d'unes barques molt bregades pel temps, la secció Vela Llatina Carlos Barral us convida a provar-ho.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

Avui dimarts 13 de juny del 2017 ens han visitat els alumnes de 1r d'ESO de l'institut La Talaia de Segur com a part del seu treball de síntesi.

La Lola

 

Els grup ha arribat a la seu de l'associació a les 10 del matí i els ha rebut el grup de voluntaris de l'associació (Francesc, Miriam, Pere, Sergi i Ton) i l'Anna (tècnica d'educació del patrimoni de l'ajuntament).

Després d'una explicació de l'espai, un edifici del 1850 ple d'història, per part de l'Anna, els alumnes s'han dividit en tres grups. Cada grup començava per una activitat diferent però tots farien les 3 activitats.

Nusos

Un grup ha anat a la capella on hem posat un video sobre el patí català (o patí a vela) i els hem explicat els secrets aquesta d'aquesta embarcació única al món.

Un segon grup ha anat a l'interior de la destil·leria (drassanes) on ha conegut les barques que tenim en procés de restauració i han après les parts d'un barco de vela llatina.

Parts vaixell

El tercer grup ha pujat a la biblioteca (pis superior destil·leria) on hem fet un taller de nusos: pla, vuit, ballestrinque i as de guia, que s'han pogut emportar a casa preparats en una cartolina.

Nusos

Nusos

 Al final els Llaguts de Calafell han explicat les característiques de la seva embarcació i han convidat als alumnesa provar el rem.

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.