Exposició de videos online

Batejos de vela llatina

Aquest mes de gener del 2020 hem fet deu anys de la fundació de l'associació i ho volem celebrar compartint les imatges de les activitats que hem impulsat.

Més informació

Les nostres barques

Barques de vela llatina

L'associació ja navega amb 8 bots que hem recuperat per a Calafell i tenim altres que estem restaurant a la seu.

 

Més informació

Navegar i Batejos de mar

Batejos de vela llatina

Si voleu descobrir el plaer de navegar com es feia fa més de dos mil anys, sentint la força del vent i l'embat del mar a través de les fustes i el cordam d'unes barques molt bregades pel temps, la secció Vela Llatina Carlos Barral us convida a provar-ho.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

Aquest dijous 5 d'agost un grup de quatre socis, Josep Inglada, Ferran Barri, Óscar Vidal i Francesc Figuerola, acompanyats del mestre d'aixa jubilat Ramon Forné i d'Alan Kanjo, del cineclub Koniec,  que va enregistrar l’esdeveniment històric, s'han desplaçat a L'Escala per a recollir la primera barca de vela llatina de l'associació.

         palifusa1 

Pal i Fusa, expresió calafellenca que tradueix literalment l'original de l'Escala Pal i Amorra, era propietat d'en Miquel Molina, que per la seva edat ja no podia utilitzar-la i a qui li va fer il·lusió que passés a formar part del patrimoni d'una associació que tingués com a finalitat la recuperació de les tradicions marineres i la navegació a vela com ho és la nostra i pogués formar part d’un museu de patrimoni nàutic viu.

La jornada s'ha completat amb una visita a un taller de calafat o mestre d’aixa, com diuen a la Costa Brava, i al port.

                  mestre1

Malgrat l'embarcació es trobava en un excel.lent estat de conservació, hem volgut que per la seva presentació estés com si fos nova, per la qual cosa ja han començat els treballs de recuperació i restauració a la nostra seu. Properament farem la presentació en societat de la nostra primera embarcació, Pal i Fusa.

            palifusa3

Foto de la primera barca de l'associació

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.