Exposició de videos online

Batejos de vela llatina

Aquest mes de gener del 2020 hem fet deu anys de la fundació de l'associació i ho volem celebrar compartint les imatges de les activitats que hem impulsat.

Més informació

Les nostres barques

Barques de vela llatina

L'associació ja navega amb 8 bots que hem recuperat per a Calafell i tenim altres que estem restaurant a la seu.

 

Més informació

Navegar i Batejos de mar

Batejos de vela llatina

Si voleu descobrir el plaer de navegar com es feia fa més de dos mil anys, sentint la força del vent i l'embat del mar a través de les fustes i el cordam d'unes barques molt bregades pel temps, la secció Vela Llatina Carlos Barral us convida a provar-ho.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

22 d'Agost de 2010, 12 hores, un moment històric per a la Platja de Calafell, ja que després de moltes dècades s'ha produit l'avarament d'un bot de fusta amb vela llatina.

Pal i Fusa és el nom de l'embarcació que Patí Català Calafell ha recuperat i que sota l'amadrnament de la Sra. Anna Gómez, ja navega per la mediterrània com ho havien fet tants bots de fusta calafellencs fins la segona meitat del segle XX.

En un acte molt emotiu el president de la nostra entitat, el sr. Josep Inglada, ha destacat la importància de recuperar les embarcacions tradicionals calafellenques i la feina feta per assolir un dels principals objectius de l'associació amb dos anys d'antelació.

Una vegada batejada amb el cava de rigor, Pal i Fusa ha estat avarada a ma i ha fet la seva primera singladura comandada pels seus patrons, els srs. Francesc Figuerola i Òscar Vidal, que han estat també els artífex de la seva restauració, acompanyada pels patins catalans dels socis de l'entitat i el bot dels Vogadors de Calafell, que d'aquesta manera han volgut retre homenatge a la nostra embarcació.

avarament2

Podeu veure més fotos de Pal i Fusa fent clic aquí.

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.