La Francisca

Batejos de vela llatina

Estem construïnt la rèplica de la barca Francisca, l'última barca de bou de Calafell i tot Catalunya.

Està previst que navegui el 2022.

Descobreix

Navegar i Batejos de mar

Batejos de vela llatina

Horari estiu 2021: divendres 17h i dissabtes 10:30h

Des del del Moll de les Llatines a la plaça del port Segur-Calafell

Informa't

Xarxes socials

Xarxes

Recopilem tot el material multimèdia (fotos, videos, premsa) i tenim presència a les xarxes socials (facebook i Instagram)

Accedeix

22 d'Agost de 2010, 12 hores, un moment històric per a la Platja de Calafell, ja que després de moltes dècades s'ha produit l'avarament d'un bot de fusta amb vela llatina.

Pal i Fusa és el nom de l'embarcació que Patí Català Calafell ha recuperat i que sota l'amadrnament de la Sra. Anna Gómez, ja navega per la mediterrània com ho havien fet tants bots de fusta calafellencs fins la segona meitat del segle XX.

En un acte molt emotiu el president de la nostra entitat, el sr. Josep Inglada, ha destacat la importància de recuperar les embarcacions tradicionals calafellenques i la feina feta per assolir un dels principals objectius de l'associació amb dos anys d'antelació.

Una vegada batejada amb el cava de rigor, Pal i Fusa ha estat avarada a ma i ha fet la seva primera singladura comandada pels seus patrons, els srs. Francesc Figuerola i Òscar Vidal, que han estat també els artífex de la seva restauració, acompanyada pels patins catalans dels socis de l'entitat i el bot dels Vogadors de Calafell, que d'aquesta manera han volgut retre homenatge a la nostra embarcació.

avarament2

Podeu veure més fotos de Pal i Fusa fent clic aquí.

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.