L'associacio

logo PCC

Som una entitat creada el 2010 que preten recuperar el passat mariner de Calafell, en la seva doble vassant: - mítica amb la vela llatina. - lúdica amb el patí a vela.

Més informació

El patí català

Patí Català Calafell

Tenim una flota de 29 patins, enguany ubicats al varador de l'Espineta.

Aquesta embarcació, única al món, té un passat esplendorós a Calafell que volem recuperar.

Més informació

La vela llatina

Secció de vela llatina Carlos Barral

La secció de vela llatina Carlos Barral té l'objectiu de restaurar embarcacions tradicionals i navegar a vela llatina.
Tenim 5 barques navegant i més de 5 a les drassanes, en diferents procés de restauració.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

El Patí Català Calafell aconsegueix la cessió d'una documentació excepcional per treballar en el vesant cultural de l'associació.

 

El grup de treball de les activitats històriques i culturals de PCC (Salvador Raventós, Carme Acuña, Josep Inglada i Ferran Barri) ha coordinat i fet possible la firma d’un conveni entre el Taller de Projectes Museografia i Patrimoni de la Universitat de Barcelona, representat pel conegut historiador Joan Santacana, la senyora Anna Gómez (de Villaservice) i Pati Català Calafell.

Aquest conveni té  per finalitat la cessió de tota la documentació històrica, dels segles XVII, XVIII, i XIX, reunits per Robert F.H.Pijpers, la titular dels drets dels quals és la sra. Gómez, amb la intenció de catalogar i investigar tota la documentació completa del port de la platja de Sant Salvador.Aquests documents tenen una importancia excepcional per l'estudi del comerç entre les nostres comarques, ultramar i altres indrets de la costa mediterrània. Es tracta d'una documentació única a Catalunya.

Primera fotografia:  D'esquerra a dreta, Joan Santacana, historiador; Anna Gómez, propietària de l'arxiu; Josep Inglada, president Patí Català Calafell, Salvador Raventós, vocal PC; Ferran Barri, vicepresident PCC i Carme Acuña, PCC.
Segona fotografia: Moment de la signatura de la cessió de la documentació.
Tercera fotografia: Joan Santacana examina la documentació, que escanejarà i arxivarà durant les properes setmanes.

Les nostres barques