Cartell de la Trobada

La V Trobada de Vela Llatina a Calafell serà el proper 15 de juny.

Important: Podeu inscriure's en el seguent formulari.

Enguany recuperem el format de la III Trobada de l'any 2017: dissabte navegarem a Calafell i dinarem. Diumenge farem una navegada fins a Torredembarra i dinarem allà.

Podem dir que tenim confirmada l'assistència del Quetx de Badalona, una espectacular galeassa construïda a Dinamarca l’any 1929 amb 22 metres d’eslora, més 6 metres més de bauprès, i un aparell de 7 veles.

Quetx

Calendari oficial de Trobades de Vela llatina 2019
Calendari oficial de Trobades de Vela llatina 2019

Calendari oficial de Trobades a Catalunya 2019

2019Torredembarra TrobadaTorredembarra

Cartell de la Trobada a Torredembarra

Ressenya històrica a Calafell

La Platja de Calafell va tenir la flota pesquera a vela més important de tot el litoral català, motivat sobretot per les seves platges i els vents favorables. La manca d'un port pesquer i la pressió turística van provocar que l'activitat pesquera desaparegués totalment de les nostres platges.

Però la navegació tradicional encara bategava a Calafell. El juliol del 1994, coincidint amb el Vè aniversari del retorn del nostre estimat Bot Salvavides, l’estandard del nostre poble i símbol de la Platja, es va celebrar la I Trobada a Calafell de Vela Llatina. Van assistir-hi les embarcacions Natàlia, Salvador, Josep, Pavot, Grumet, Mare Nostrum, Far de Formentor, Capitán Argüello, Delfín, Yuca i Torredembarra II.  Des de llavors, de mica en mica van anar desapareixent totes aquestes embarcacions.

Trobada de Vela Llatina a Calafell, el 1994

L'any seguënt es va celebrar la II Trobada, aquest cop a Sitges. I ja no es va continuar.

Trobada de Vela Llatina a Sitges, el 1995

Però el 2010 va néixer l’associació Patí Català Calafell - Mar Mític Mar Lúdic, fundada amb l’objectiu de recuperar la navegació tradicional.

I el 2012 es va celebrar la II Trobada a Calafell de Vela Llatina, amb assistència de 10 embarcacions de tot Catalunya, apart de les barques de l’associació Montserrat, Lola i Pal i Fusa. Va ser una edició molt emotiva en què vàrem fer el bateig d'aquestes barques i l'agermanament del nostre estimat Bot Salvavides amb el Sant Ramon.

Cartell de la II Trobada Vela Llatina de Calafell 2012

El juny del 2017 celebrem la III Trobada de Vela Llatina a Calafell, una edició espectacular amb la implicació de totes les entitats marineres de Calafell i de la Confraria centre d'interpretació del Calafell mariner i la participació de dues embarcavions emblemàtiques: el Sant Pau i el Sant Ramon.

Cartell

El 2018 organitzem la IV edició de la Trobada de Vela Llatina a Calafell, tot coincidint amb la XVII Fira del Mar de Calafell.

201806 IVTrobadaLlatina Cartell r