Primera classe del curs de navegació en vela tradicional

El dissabte 11 de febrer s'ha fet la primera classe del Curset teòric pràctic d’iniciació a la navegació amb embarcacions de vela llatina, després de la presentació realitzada el pasat 14 de gener.

 

Degut a l'èxit de participació (prop de 40 participants) vàrem haver de dividir els participants en dos grups, de 9 a 11 i d'11 a 13 hores. La classe va tenir una primera part teòrica amb nussos i part d'una em,barcació de vela llatina, i una segona on, en grups reduïts i davant les barques ubicades a la seu, es van posar en pràctiaues els conceptes anteriors i es va apendre a muntar i desmuntar l'aparell. Apart, es va fer una parada per a disfrutar d'un variat esmorzar.

Recordem que el curs es composa de les següents classes teòrico-pràctiques:
  11-febrer:    curs
  25-febrer     curs
  24-març:     curs
  14-abril:     curs
  28-abril:    curs i examen

Les pràctiques es realitzaran amb les barques de l'associació, que estaran al varader de la platja a partir de la Fira del Mar (a realitzar el 19 de maig).

Estava previst fer dues sortides pràctiques amb el sardinal Sant Pau, a Arenys de Mar. Degut a l'elevat número de participants i a la capacitat d'aquesta embarcació (7 alumnes més la tripulació), tothom no podrà anar-hi. Ho haurem de limitar als millors alumnes, en funció de l'examen final del dia 28 d'abril.

El contigut del curs és:
  Nusos mariners
  Parts més essencials d’una vela llatina
  Navegació
    Formes de navegar segons la posició del pal i de la vela
    Els rumbs
    Diferents formes de navegar respecte al vent
  Maniobres
    Bàsiques
    Per iniciats

Podeu veure més fotos de l'acte a Flickr:

{flickr-album}Type=Photoset, User=64853859@N03, Photoset=72157629417464493{/flickr-album}