Destil·leria

Les Drassanes de les barques

L'Associació Patí Català Calafell es va constituir el dissabte dia 30 de gener del 2010, per part d'un grup de calafellencs amants del patí català i de les tradicions marineres.

Els objectius de l'associació, de caire esportiu i cultural, son dos: la pràctica de l’esport del patí català i la recuperació de les tradicions marineres de la platja de Calafell, més en concret les relacionades amb les embarcacions de vela llatina.

Respecte al primer objectiu, pretén establir un varader a la platja i potenciar l'ús d'aquesta embarcació entre el calafellencs, ampliant l'actual flota. En aquest sentit es vol consolidar la regata de la Festa Major de Sant Pere. Apart, es vol establir contactes permanents amb altres associacions i clubs de patí català per a la celebració d’activitats conjuntes.

Respecte al segón objectiu, inicialment es pretenia recuperar per a l’any 2012 una embarcació calafellenca històrica moguda amb aquest tipus de vela. Aquest objectiu s'ha superat amb escreix: al 2011 ja navegava a Calafell el "Pal i Fusa"; al 2012 han navegat la "Lola" i la "Montserrat", al 2013 la "Carlos Barral". I estem continuant per a restaurar moltes altres embarcacions que tenim a les drassanes.

L'associació està oberta a tothom que estimi la mar i la vela, i vulgui participar en la recuperació d'aquest llegat a Calafell.

 

[...] Posen de manifest que, Calafell va ser durant anys una platja molt important pel que refereix a la navegació d’embarcacions tradicionals catalanes a vela, principalment el patí català. Era una població que destacava tant per quantitat d’embarcacions varades a la seva platja, com de les nombroses regates que s’efectuaven durant l’any.

Donat que aquesta flota, que antuvi fou molt important i reconeguda arreu de Catalunya, a anat minvant fins arribar avui a una mínima expressió.

Donat que tots els assistents a aquesta reunió, tenen la voluntat de recuperar aquestes embarcacions i tradicions, propagar l’ús a totes les entitats locals, escoles  i persones en general de Calafell. [...]

Objectius identificats en l'acta fundacional de l'associació, del 30 de gener del 2010.