Arrenca la vela escolar

Gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament de Calafell i l'Escola de Vela de Calafell "Mar Mític Mar Lúdic", en que es marcava l'objectiu de promocionar la vela entre el més joves, i a la col·laboració de l'IES Camí de Mar de Calafell, enguany s'ha iniciat la vela escolar al nostre municipi.

Alumnes IES Camí de Mar

Inicialment s'ha ofert a l'IES Camí de Mar com a prova pilot, amb l'objectiu de poder-ho estendre en el futur a la resta de centres del municipi. La vela s'oferiex com a una de les 10 assignatures optatives que els alumnes de primer d'ESO han d'escollir, dins d'educació física.

Les assignatures opcionals son quatrimestrals i s'imparteixen durant 2 hores setmanals. En el cas específic de vela son 3 hores, ja que els alumnes fan una hora de teòrica a l'institut (dimecres matí) i dues hores de pràctica a la mar (dilluns al migdia). En cas de mal temps els alumnes aniran a la piscina del centre Vilarenq.

Els alumnes aprendran a navegar en les diferents embarcacions de l'escola amb monitors titulats i regatistes de prestigi.

Amb aquest projecte, Calafell vol recuperar el seu passat mariner, tant en la seva vessant

  • mítica: Calafell havia estat una de les poblacions pesqueres més importants de principis de segle
  • com lúdica: el Club Nàutic Calafell havia estat un dels clubs més actius de tot l'Estat, amb una flota molt important de patins a vela, i amb regatistes de reconegut prestigi amb diversos campions d'Espanya