Navegar amb veles antigues

Horari estiu 2021: sortim els divendres a les 17 h i els dissabtes a les 10:30 h, des del del Moll de les Llatines a la plaça del portm Segur-Calafell

 

Si voleu descobrir el plaer de navegar com es feia fa més de dos mil anys, sentint la força del vent i l’embat del mar a través de les fustes i el cordam d’unes barques molt bregades pel temps, la secció Vela Llatina Carlos Barral us convida a provar-ho tots els dissabtes al matí durant la tardor-hivern (a la primavera-estiu quedem els divendres a la tarda). Sortim del Port de Segur de Calafell on tenim amarrades 8 barques: la Pal i Fusa, la Barrala, la Lola, la Peregrina, la Galatzó, la Carpero, la Verge del Carme i la Pauot, entre totes poden embarcar fins a 27 persones.

Es tracta de velles barques de pesca, totes de fusta, que hem recuperat per restaurar- les i adaptar-les a la navegació amb vela llatina. Les feines de restauració es fan a les nostres drassanes de la seu de Patí Català de Calafell, un espai conegut com la Destil·leria, on cada divendres una colla de voluntaris de l’associació participen als tallers de pintura, calafateig i mecànica.

A la Destil·leria també impartim cursos per obtenir les titulacions bàsiques de patró d’embarcació a vela i de navegació amb vela llatina. Les classes teòriques es complementen amb l’experiència de navegar amb nosaltres tots els dissabtes.

En aquests temps en que tot s’accelera el contacte amb les forces primigènies de la natura; el vent i el mar, i sentir que formem part d’un tot arrelat molt enrere ens reconforta i ens ajuda a recuperar l’alè: a molts ens ha canviat la vida!

Batejos de mar a Calafell, per Jordi Salvador

Amarres a la plaça del Port

Rúfol, gris, lleganyós, amb mar podrida i ni tant sols un bri d'aire. Així es presentà el matí d'un dissabte de febrer a Calafell. Però calia no desaprofitar la invitació de sortir en mar. Fora mandres. En arribar a port un bon grup de mariners de l'Associació Patí Català Calafell/Vela Llatina Carlos Barral preparaven les barques per emprendre una vegada més la seva activitat dels Batejos de mar en barques tradicionals que fan des de fa mesos. La ubicació de les barques arran del passeig del mar és immillorable.

Llegir més »