Reglament de regates

Podeu veure el reglament de regates, publicat per la federació espanyola, fent clic aquí.

També accedir al reglament específic de patí a vela i a molta més informació a l’ADIPAV.

Però un ensenyem un joc molt ben fet, i traduït al castellà, que ens ensenyarà les regles de manera molt més amena aquí.

També us mostrem un vídeo del CM Altafulla on s’explica de manera resumida les normes a aplicar quan dos embarcacions es troben en situació d’abordatge.

Us resumim aquestes regles:

Com saber si estem en rumb de col lisió amb una altra embarcació

Simplement observarem si la demora al vaixell que observem, és a dir l’angle que fa la nostra derrota pel que fa a l’altre vaixell, varia o no. Si aquesta es manté constant, acabarà amb una col.lisió. Si la demora augmenta, l’altre vaixell arribarà primer al punt d’intersecció de les dues trajectòries. És a dir li passarà per la proa. En cas contrari tampoc hi ha perill i li passarà l’altre vaixell per la seva popa. Les següents imatges li aclariran qualsevol dubte.

Prioritats navegant a vela

Si dos velers naveguen a rumb de col lisió i reben el vent per bandes contràries, ha de cedir el pas el que rebi el vent per babord. Si els dos reben el vent per la mateixa banda, s’ha de apartar el que estigui més a sobrevent.

Cruïlla d’embarcacions

El comportament serà molt semblant al que estem acostumats quan portem el cotxe i cedim el pas en arribar a una cruïlla de camins. Si el vaixell contrari ens arriba per estribord, hem de apartar, generalment caient a estribord.

Prioritats entre diferents categories

Un veler tindrà preferència davant d’altres tipus d’embarcacions de propulsió mecànica. En qualsevol cas sigui prudent i no pretengui que un petroler canviï de rumb si vostè es troba en rumb de col.lisió navegant amb un veler de 10 metres d’eslora!

Assolir o ser assolit: prioritats

Si arriba a un altre vaixell podrà avançar per la banda que vulgui, però no estarà de més avisar per qualsevol mitjà, sonor ràdio o visual. Si es va a creuar amb un altre vaixell compórtese com si fos conduint amb cotxe; Cada un al seu carril.

Altres videos interessants

Adjuntem altres vídeos interessants que hem trobat a internet, malgrat estar en anglès.