Arrenquem el projecte de micromecenatge per recuperar la barca “Carlos Barral”

L’associació Mar Mític Mar Lúdic - Patí Català de Calafell està treballant des de l’any 2011 en la restauració de la barca “Carlos Barral”, una rèplica de la barca “Capitán Argüello” propietat de Carlos Barral. L’objectiu és recuperar part de la història i el patrimoni marítim del municipi calafellenc. El dia 20 de desembre, a la web Verkami s’obrirà un projecte de micromecenatge per aconseguir fons per acabar els treballs de restauració que queden pendents, i poder inaugurar així l’embarcació “Carlos Barral” a la propera Fira del Mar de 2013, prevista durant el mes de maig a Calafell.

Verkami

Més informació a www.verkami.com/projects/3738

El projecte de restauració i micromecenatge coincideix amb el 23è aniversari de la mort de Carlos Barral, que es commemorarà el proper dia 22 de desembre en el conjunt escultòric “Marca d’aigua”, a La Pineda, obra de l’escultor Sergi Aguilar i en homenatge a la figura de l’escriptor, editor i senador calafellenc d’adopció, Carlos Barral. A l’acte hi assistiran la família de l’autor i els membres de l’associació Mar Mític Mar Lúdic – Patí català de Cafafell. Està prevista la lectura d’alguns fragments de l’obra de Barral de la veu d’Yvonne Hortet, dona de Carlos Barral, i dels seus fills. Posteriorment, es farà una ofrena floral al monument en record de l’autor.

Capitan Arguello

La restauració de la futura embarcació “Carlos Barral” va començar l’any 2011 per part de l’associació Mar Mític Mar Lúdic – Patí català de Calafell. El projecte de micromecenatge a la web Verkami ha de servir per finançar l’última part de les reparacions, que consisteixen en la pintura de l’embarcació, la construcció de l’arboradura i la reparació del motor i de les veles. El conjunt d’aquestes tasques està valorat en 5.300 euros.

Els orígens de la “Carlos Barral”

L’associació Mar Lúdic Mar Mític, que va néixer l’any 2010, té com a objectiu recuperar el patrimoni mariner de la platja de Calafell, que durant el s.XIX va tenir una de les flotes pesqueres de vela més importants de tota Catalunya, i que diversos factors van portar a la seva degradació i desaparició.

Des del seu naixement, l’entitat ha portat a terme la recuperació de diferents embarcacions de vela llatina, i sempre ha tingut en ment poder retornar a Calafell una de les embarcacions més emblemàtiques del municipi: el “Capitán Argüello”, de Carlos Barral.

Actualment aquesta barca es troba al Museu del Port Marítim de Tarragona, i per aquest motiu, des de l’entitat es va adquirir una embarcació anomenada “Montserrat” de característiques molt similars al “Capitán Argüello”, amb la finalitat de realitzar-ne una rèplica exacte.

Després de vàries converses amb la família Barral, es va decidir batejar a la “germana” del “Capitán Argüello” com a “Carlos Barral”, ja que es va considerar que el “Capitán Argüello” i el pes de la seva història eren irrepetibles.

El "Capità Argüello" i la "Carlos Barral"