Avarament de Pal i Fusa

22 d'Agost de 2010, 12 hores, un moment històric per a la Platja de Calafell, ja que després de moltes dècades s'ha produit l'avarament d'un bot de fusta amb vela llatina.

Pal i Fusa és el nom de l'embarcació que Patí Català Calafell ha recuperat i que sota l'amadrnament de la Sra. Anna Gómez, ja navega per la mediterrània com ho havien fet tants bots de fusta calafellencs fins la segona meitat del segle XX.

En un acte molt emotiu el president de la nostra entitat, el sr. Josep Inglada, ha destacat la importància de recuperar les embarcacions tradicionals calafellenques i la feina feta per assolir un dels principals objectius de l'associació amb dos anys d'antelació.

Una vegada batejada amb el cava de rigor, Pal i Fusa ha estat avarada a ma i ha fet la seva primera singladura comandada pels seus patrons, els srs. Francesc Figuerola i Òscar Vidal, que han estat també els artífex de la seva restauració, acompanyada pels patins catalans dels socis de l'entitat i el bot dels Vogadors de Calafell, que d'aquesta manera han volgut retre homenatge a la nostra embarcació.

avarament2

Podeu veure més fotos de Pal i Fusa fent clic aquí.