Crònica de la Baixada a l'Ebre 2011

Aquest dissabte 11 de juny s'ha celebrat la Baixada de l'Ebre 2011 en Patí Català organitzada per la Associació Internacional de Propietaris de Patins a Vela (ADIPAV).

Els participants calafellencs (Camil Torà, Josep Inglada, Pere Beltran i Ferran Barri) es vàren llevar d'hora dissabte al matí per desplaçar-se fins a l'embarcador d'Amposta on els esperava un suculent esmorzar de germanor.

Tot seguit vàren començar el descens del riu amb vent de component sud que els va obligar a navegar en ziga-zaga (fent bordos), la qual cosa els va entretenir força i vàren cobrir les 14 milles fins el mar obert en poc més de 4 hores. Una vegada allà vàren enfilar directe cap la platja de riumar on vàren recuperar forces amb un entrepà i una pera, per continuar tot seguit amb la segona etapa de 8 milles fins la platja adjacent al Port de l'Ampolla on es va donar per acabada la prova. El bon vent de garbí (SW) que va bufar els va fer arribar en poc mé d'una hora i mitja, navegant en moltes estones només damunt d'un flotador.

Aquesta fita representa per al Patí Català de Calafell la projecció externa de l'entitat i l'estretament de les relacions amb la Federació, l'ADIPAV i tot un seguit de clubs amb tradició patinaire.

{gallery}sig/baixadaEbre2011{/gallery}

Trobareu més informació publicada a L'Espígol.