Conveni UB

El Patí Català Calafell aconsegueix la cessió d'una documentació excepcional per treballar en el vesant cultural de l'associació.

 

El grup de treball de les activitats històriques i culturals de PCC (Salvador Raventós, Carme Acuña, Josep Inglada i Ferran Barri) ha coordinat i fet possible la firma d’un conveni entre el Taller de Projectes Museografia i Patrimoni de la Universitat de Barcelona, representat pel conegut historiador Joan Santacana, la senyora Anna Gómez (de Villaservice) i Pati Català Calafell.

Aquest conveni té  per finalitat la cessió de tota la documentació històrica, dels segles XVII, XVIII, i XIX, reunits per Robert F.H.Pijpers, la titular dels drets dels quals és la sra. Gómez, amb la intenció de catalogar i investigar tota la documentació completa del port de la platja de Sant Salvador.Aquests documents tenen una importancia excepcional per l'estudi del comerç entre les nostres comarques, ultramar i altres indrets de la costa mediterrània. Es tracta d'una documentació única a Catalunya.

{gallery}sig/conveniUB2010{/gallery}

Primera fotografia:  D'esquerra a dreta, Joan Santacana, historiador; Anna Gómez, propietària de l'arxiu; Josep Inglada, president Patí Català Calafell, Salvador Raventós, vocal PC; Ferran Barri, vicepresident PCC i Carme Acuña, PCC.
Segona fotografia: Moment de la signatura de la cessió de la documentació.
Tercera fotografia: Joan Santacana examina la documentació, que escanejarà i arxivarà durant les properes setmanes.