Ens visiten els alumnes de 1r ESO de La Talaia

Avui dimarts 13 de juny del 2017 ens han visitat els alumnes de 1r d'ESO de l'institut La Talaia de Segur com a part del seu treball de síntesi.

La Lola

 

Els grup ha arribat a la seu de l'associació a les 10 del matí i els ha rebut el grup de voluntaris de l'associació (Francesc, Miriam, Pere, Sergi i Ton) i l'Anna (tècnica d'educació del patrimoni de l'ajuntament).

Després d'una explicació de l'espai, un edifici del 1850 ple d'història, per part de l'Anna, els alumnes s'han dividit en tres grups. Cada grup començava per una activitat diferent però tots farien les 3 activitats.

Nusos

Un grup ha anat a la capella on hem posat un video sobre el patí català (o patí a vela) i els hem explicat els secrets aquesta d'aquesta embarcació única al món.

Un segon grup ha anat a l'interior de la destil·leria (drassanes) on ha conegut les barques que tenim en procés de restauració i han après les parts d'un barco de vela llatina.

Parts vaixell

El tercer grup ha pujat a la biblioteca (pis superior destil·leria) on hem fet un taller de nusos: pla, vuit, ballestrinque i as de guia, que s'han pogut emportar a casa preparats en una cartolina.

Nusos

Nusos

 Al final els Llaguts de Calafell han explicat les característiques de la seva embarcació i han convidat als alumnesa provar el rem.