Èxit del Festival de curtmetratges

La primera edició del festival de curts dedicats a la mar, nascut arrel del projecte del ecomuseu de tornar la fusta a la platja i recuperar el patrimoni marítim de Calafell, s'ha celebrat dissabte 8 de setembre.

Festival

Ha estat tot un èxit quan a participació, ja que s'han presentat 13 produccions, totes entre 1 i 5 minuts, i de temàtica molt variada: documental, musical, conceptual, argumental, drama, humor. Tothom ha treballat les seves obres amb una gran estimació per la mar i ganes de voler mostrar el seu treball.

També ha estat un èxit quan a assistència, amb més d'un centenar de públic, entre ells diferents representants municipals.

L'èxit en farà repetir aquesta primera edició durant la tardor d'enguany (en el dia del soci) i a començar ja a preparar la segona edició.

Flickr_albumid=72157631476449658

Pel·lícula 1

Títol: Vora la Mar
Autor: Alan Kanjo
Alan Kanjo ens presenta una trista i emotiva història entre un avi i la seva neta. El escenari que ha escollit ha estat les drassanes de Mar Mític Mar Lúdic i la platja de Calafell.

Pel·lícula 2

Títol: Ombres
Autora: Kristina Nordlöf
La Kristina Nordlöf ens presenta una historia aparentment senzilla, poètica i minimalista. És com un haiku amb imatges. Acompanyat de la musica de Barbara Pentland, una de les poques compositores de música contemporània de la primera meitat del segle XX.

Pel·lícula 3

Títol: escola de vela de Calafell
Autors: l’equip de l'escola
El bon rotllo que hi ha a l'escola els ha portat a rodar una pel.lícula per mostrar la seva feina, a ritme de videoclip.

Pel·lícula 4

Títol: 2 trobada a Calafell de vela llatina
Autor: vansalvat productions
Un curtmetratge documental de un fet que gairebé pot considerar-se històric i que demostra que a Calafell estàtornant la fusta a la platja.

Pel·lícula 5

Títol: construcció del ecomuseu Mar Mític Mar Lúdic
Autor: Alan Kanjo
Aquest cop el director Alan Kanjo ens mostra la rehabilitació de les drassanes de Mar Mític Mar Lúdic des de un punt de vista poètic i mitjançant un recurs cinematogràfic molt espectacular (time lapse)

Pel·lícula 6

Títol: 4r Open de vela vila de Calafell
Autor: Albert Ventosa
El creador audiovisual Albert Ventosa ens presenta un espectacular projecte de "time lapse". El time lapse és enregistrar imatges durant un temps i desprès veure ho condensat en poc temps. En aquest projecte va enregistrar fotogrames durant més de 18 hores per a poder fer una pel.lícula de menys de 5 minuts.

Pel·lícula 7

Títol: Making off del project del bateig de la barca Carlos Barral
Autor: Sergi Pijuan
El documentalista Sergi Pijuan ens mostra la primera part del que serà el documental de la restauració i bateig de la Barca "Carlos Barral". Un projecte que està portant a terme la Associació Patí Català Mar Mític, Mar Lúdic i que és presentarà per la fira del mar 2013.

Pel·lícula 8

Títol: dansa de la pal i fusa
Autors: Alan Kanjo i Albert Pijuan
Aquests directors varen realitzar un emotiu curtmetratge de la primera navegació de la barca de vela llatina Pal i Fusa, la primera barca de vela llatina que tornava a la costa calafellenca. Una pinzellada històrica.

Pel·lícula 9

Títol: cerimònia olímpica del Patí Català Calafell
Autor: Albert Ventosa
Un curtmetratge on els patinaires varem simular, amb humor, una regata olímpica amb el patí català.

Pel·lícula 10

Títol: La Montserrat
Autors: Música de Els Buhos, Fotos del Albert Ventosa i muntatge audiovisual en col·laboració amb la regidoriad'esports de Calafell
Un curtmetratge musical de la composició que varen crear les búhos per la barca La Montserrat (explicar qui és la barca Montserrat i lo que significa per Calafell).

Pel·lícula 11

Títol: menys és més
Autor: Nacho Álvarez
Un curtmetratge que demostra, al igual que fan els spots de publicitat, com és poden explicar moltes coses en el mínim de temps i amb una bona actuació del noi Pau Pérez.

Pel·lícula 12

Títol: travessia Calafell-el prat
Aautors: Varis
Una experiència videogràfica per acompanyar la música AL MAR de Joan Manel, el que es pot considerar el himne dels patinaires. Durant la travessa Calafell-El Prat la càmera va anar passant pels patinaires i desprès és va fer una sola edició.

Pel·lícula 13
Títol: El viejo y el mar
Aautor: Martin Cox
El director de cinema Martin Cox ens regala una història de esperança i d'amor al mar i a la vida. Una història que a tots els que ens apassiona el mar desitgem que en un futur puguem ser protagonistes d'aquesta gran història.