Exposició "El viver de la família"

Divendres 3 de juny a les 19,30h hem inaugurat l'exposició de la Thais Buforn "El viver de la família" amb la projecció del documental sobre les antigues muscleres de Barcelona, a la Destil.leria a La Destil·leria EcoMuseu de la Mar.

El viver de la família és un documental que reivindica la història dels vivers de musclos, que van formar part del paisatge del Port de Barcelona fins a l'any 1973. Està basat en els records de la Regina Buforn Serrano, una dona de 84 anys que va viure l'època daurada de les muscleres de Barcelona. La seva neboda, Thais Buforn, ha estat qui ha tingut la idea original del documental. A l'exposició que 'l'acompanya es mostren les fotografies, documents i maquetes que han servit per reconstruir aquest episodi de la memòria col·lectiva del barri de la Barceloneta.

Exposició "El viver de la família"

Cartell de l'exposició

Després de la inauguració hem fet un ressopó a la fresca amb havaneres i música.

Fotos de la jornada. Més fotos al nostre Flickr.

Documental «El viver de la familia»

En aquest documental sobre els antics vivers de musclos que hi havia al port de Barcelona s''explica l'origen i l'evolució de les muscleres, que van formar part de la vida de la Barceloneta (i de la ciutat en general) durant gairebé un segle. La majoria de propietaris i treballadors eren del barri i moltes famílies aprofitaven els dies festius per passar-hi bones estones compartides. Aquells vivers van desaparèixer l'any 1973. Amb el suport de la Casa de la Barceloneta 1761 i l'Ajuntament de Barcelona, «El viver de la família» recupera amb fotografies i documents de l'època la història i la memòria col·lectiva del barri de la Barceloneta. Guió de Thais Buforn i dirigit per Franck Espartero.