IV Viatge dels Sardinals

Sentim moltíssim comunicar-vos que, per motius de força major aliens a nosaltres, els sardinals han passat per davant de Calafell sobre les 13 hores. Bàsicament un fort Garbí han forçat la seva marxa molt aviat de Badalona (anul·lant els actes previstos aquest matí a Badalona en relació a la commemoració de la tempesta del 1911).

S'anul·len així tots els actes previstos.

Les embarcacions Santa Espina i el Sa Xicota, participants a la IV Travessa dels Sardinals 2011, tenen previst arribar a Calafell el proper 20 de juny sobre les 5 de la tarda davant la Confraria de Pescadors de Calafell. Calaran dins l'aigua on seran rebudes pels membres del Patí Català de Calafell i oferirem a les seves tripulacions un berenar-sopar consistent en sardines amb pa amb tomàquet i tot seguit un rom cremat a càrrec dels “mestres rumaires” de l'associació. Intentarem amenitzar-ho també amb una cantada d'havaneres.

Els socis hi esteu convidats! Cal, però, que confirmeu la vostre presència enviant un correu electrònic a associacio@paticatalacalafell.cat  indicant el vostre nom i cognoms.

A la IV Travessa dels Sardinals 2011, que pretén acostar el patrimoni marítim flotant a diverses localitats i mostrar-lo com un patrimoni viu i actiu, hi participen 4 sardinals: Santa Espina, Sant Elm, Notre Dame de Consolation i Espèrence. A més dels quatre sardinals, els acompanya el llaüt Sa Xicota. La travessa s'iniciarà a Grau du Roi fins a Calella de Palafrugell, per continuar després cap a Cambrils, on es celebrarà una important trobada de vela llatina, organitzada per l'associació ARJAU de Cambrils.

Els sardinals son grans embarcacions de vela llatina, amb una eslora entre sis i deu metres, destinades a principis de segle a la pesca de la sardina i l'anxova. Eren embarcacions típiques de les costes mediterrànies, especialment a Calafell, on hi havia una de les flotes més importants del nostre litoral.

Podeu escoltar l'entrevista feta a en Pere de Padra, patró del sardinal Santa Espina, a la ràdio nàutica 360

360 ràdio

Podeu escoltar l'entrevista aquí.

També podeu llegir el sempre interessant blog de l'amic Joan Sol aquí.

llagut Santa Espina

Trobareu més informació publicada a L'Espígol.