Jornada de portes obertes 2012

En l'entorn incomparable de les nostres drassanes el passat dissabte 17 de novembre per la nit vàrem celebrar la Jornada de Portes Obertes, una jornada dedicada als socis en què podem compartir un moment agradable, en un ambient mariner inigualable.

Jornada

Durant tota la jornada es van fer pases de les fotos que en Francisco Clavero ha fet durant tota la temporda. També de la trobada de vela clàssica feta enguany a Douarnenez (França), preparat per en Pere de Prada.

Per acompanyar-ho vàrem preparar un petit àpat: una rostada salada (pa torrat amb oli novell i sal) seguida d'una fideuà preparada al mateix moment per en Rocky i acompanyada de castanyes i moniatos.

Cuinant la fideuà
Preparant les castanyes i moniatos

Per finalitzar es va servir taronja amb canel·la. Però un altre dels plats forts de la jornada va ser la cerimònia de l'oli novell, que va culminar amb l'elaboració de la senzilla però boníssima rostada dolça (pa torrat banyat amb oli novell, molta llimona i molt sucre), que cadascú va elaborar seguint les indicacions d'en Josep Inglada.

Cerimònia de l'oli novell davant els aprop de 150 socis

En acabar l'àpat es van preparar begudes per animar la tertúlia entre tots: En Ferran, l'Ana i la Miriam van preparar té, rom cremat i mojitos.

Els mojitos van ser tot un èxit

Tot just per a preparar-nos per la magistral actuació de Veles i Vents i les seves havaneres.

L'actuació de Veles i Vents va deleitar a tothom durant més de mitja hora

En finalitzar la cantada, i de manera esporàdica, en Rocky ens va fer riure amb el seu repertori d'acudits.

L'actuació de Veles i Vents va deleitar a tothom durant més de mitja hora

Tot plegat va fer-nos passar una jornada entranyable a les drassanes on reparem i vàrem poder contemplar les barques de l'associació: apart de les ja conegudes Montserrat, Pal i Fusa, Lola i Mar Mític (que han navegat aquest estiu), vàrem poder veure l'avançat estat de restauració de la Julieta (la barca de Can Pilis) i de la Capitán Argüello (que volem tenir-la llesta per la Fira del Mar 2012). Altre barques son la Patria, l'Elena, la Xaloc... i fins a una dotzena d'embarcacions tradicionals.

La Julieta.
El seu casc, recobert antiguament per fibra,
ha resultat estar en força bon estat.
La Capitán Argüello en avançat estat de restauració.
Per a poder costejar la resta de la restauració
estem preparant un projecte de mecenatge

 

Flickr_albumid=72157632075335006

Podeu veure totes les fotos al nostre Flickr de l'associació

Podeu veure també unes magnífiques fotos al Flickr d'en Jordi Targa