Mar Lúdic

La primera ubicació d’un varador a Calafell va ser davant el Pòsit, on els estiuejants del Trajo de l’Espineta aficionats a la navegació deixaven els seus patins a vela, i tenien la seu en el Bar Marina.

Es reunien a les nits, en tertúlia, a la sorra, i comentaven que convindria tenir un club a Calafell per a organitzar proves de patins i tenir un punt de reunió.

Aviat es van iniciar contactes amb els estiuejants aficionats a la mar de l’altre Trajo, que també s'interessaren en fer un club, potser amb un caire una mica més social. L’entesa es va produir al moment i finalment l’acta fundacional del CN Calafell es va signar el 15 d’agost de 1967, en el desaparegut hotel Maricel.

Al 1968 ja es varen celebrar les primeres regates locals de les classes Vorien, Patí a Vela, 420 i 470.

El 1969 es construïren les instal·lacions davant l’actual hotel Kursaal.

Aquell mateix any 1969 va tenir lloc el XXVI Campionat d’Espanya de Patí a Vela. Al 1972 es va crear l’Escola de Vela, reconeguda pel llavors Príncep d’Espanya S.M. Don Joan Carles I de Borbó.

La seva activitat es va veure reconeguda per la Federació Catalana de Vela que l’any 1977 com a “Millor Club de Catalunya” i l’any 1991 li va ser entregat el guardó d’Or 1991 per la dedicació i promoció de l’esport de vela lleugera. Entre els seus esportistes hi ha hagut campions d’Espanya de diferents modalitats i sots-campions d’Europa.

Mar Lúdic

El Club va perdre la seva ubicació a la Platja de Calafell el 1991 i es va traslladar a l’actual ubicació, passat l’Estany, moment en el qual va començar el seu declivi.

Actualment l’associació del Patí Català de Calafell i l’Escola de Vela intenten recuperar part d’aquest passat. Tenim una flota de més de 20 patins i cada any organitzem la Trobada de patins per la Festa Major de Sant Pere i regates socials els caps de setmana, entre moltes altres activitats.

Mar Lúdic

Entre els esportistes que competeixen per Calafell, en classe catamarà, a nivell internacional es troben Jordi Sánchez, David de Diago i Sergi Cadenas.