Navegació tradicional a Mataró

 

El pasat dissabte 6 d'octubre vàrem anar a Mataró a navegar amb el Sant Ramon i la Santa Espina.

El Sant Ramon és un espectacular llaüt de l'any 1904, de 15 metres d'eslora (23 amb botaló), de l'associació Bricbarca de Vilassar de Mar. El patró va ser n'Agustí Martí.

La Santa Espina és un sardinal del 1928 i 10 metres d'eslora, propietat d'en Pere de Prada.

També havia de participar-hi el Sant Pau, de l'associació A Tot Drap de Sant Pol de Mar, però no hi va poder ser per problemes tècnics. El seu patró, en Josep Montmany, va venir en els actes posteriors que es vàren organitzar.

Dissabte a les 8 del matí vàrem sortir una trentena de membres de la nostre associació directe cap el port de Mataró, on ens esperàven els membres de les tripulacions de les 2 embarcacions. Vàrem estar navegant amb una brisa molt suau fins a les 2 del migdia, per anar a dinar al mateix port. En el mateix restaurant, després de dinar, vàrem fer un passe del Festival de curtmetratges i unes fotos d'enPere de Prada sobre la concentració d'enguany de Douarnenez. Finalment vàrem visitar la capella barroca dels Dolors.

Flickr_albumid=72157631718661463

Podeu unes magnífiques fotos al nostre Flickr  de l'associació

Conjunt del Dolors

El conjunt dels Dolors, construït entre els anys 1694 i 1798 per la Venerable Congregació de Nostra Senyora dels Dolors, es compon de Capella, Sagristia, Sala de Juntes, Cor i Cripta.

Antoni Viladomat, pintor barceloní, decorà la Capella i la Sala de Juntes i en pintà les teles entre els anys 1722 i 1737.

La capella i la Sala de Juntes es mantenen totalment en el seu estat original; són el més important conjunt pictòric de l'epoca barroca de Catalunya del segle XVIII que ha arribat fins a nosaltres. A la Capella pot apreciar-se, igualment, la magnífica gelosia del Cor.