Presentació del Pla Estratègic 2021-2025

Dissabte 27 de febrer Vela llatina Carlos Barral va presentar el seu Pla Estratègic pel període 2021- 2025. La presentació es va fer online i s’hi van connectar més de 80 socis i simpatitzants.

Pla estratègic

Josep Inglada va obrir l’acte presentant el que seran els tres eixos principals de Vela Llatina Carlos Barral durant els propers anys: el Moll de les llatines al Port de Segur de Calafell, la seu de la Destil·leria i el varador de la platja de Calafell. Va passar un vídeo sobre la restauració de l’espai de la Destil·leria, seu de l’associació on s’ubiquen els tallers de restauració de les barques, i va explicar el projecte de convertir aquest espai en un Ecomuseu dela mar.

Joan Sánchez va completar la presentació fent esment de la voluntat de consolidar Calafell com a referent de la vela llatina arreu de Catalunya.

Tot seguit es va donar pas a les intervencions dels responsables dels diferents equips de treball, que es van intercalar amb vídeos i imatges.

Toni Torà va explicar com serà la gestió del varador de les llatines que s’ubicarà durant l’estiu al costat de l’antiga Confraria de Pescadors.

Ton Súria va explicar com s’organitzaran els tallers mecànics i les tasques de manteniment al Moll de les Llatines del Port de Segur de Calafell.

Jordi Rascado va parlar del projecte de construcció de la rèplica de la “La Francisca” i va explicar la història d’aquesta barca mítica que va ser l’última barca de pesca de Calafell que va navegar a vela.

Francesc Figuerola va explicar com s’organitzaran els tallers de restauració i el programa de formació que dirigeix ell mateix: els cursos per obtenir les titulacions nàutiques bàsiques, els cursos d’iniciació a la vela llatina i el seminari per patrons de vela que s’impartiran a la Destil·leria durant l’any.

Mireia Ferran va explicar el plantejament del programa general d’activitats.

Pepi Pellicer va explicar el programa específic d’activitats socials per l’any 2021 : visites guiades a la Destil·leria, trobades de vela llatina, participació en la celebració de la festivitat de la Diada.

Helena Rotés va parlar del programa d’exposicions que es faran a la Destil•leria i va destacar la presentació a Calafell de l’exposició de l’artista Thais Buforn, “El mar és blau”.

Eduard Giralt va presentar el conveni amb la Biblioteca de Segur de Calafell per ubicar-hi una secció específica dedicada a la mar, i les tasques a la carpa informativa del Port.

Cristina Guasch va explicar el pressupost general per l’any 2021.

I després d’un torn de preguntes es va tancar la sessió amb el vídeo de la cançó dedicada a la barca “La Montserrat” i composada pel grup Els Búhos.

Tot plegat va ser una sessió molt interessant per informar els socis de l’abast dels reptes de l’associació de cara als propers anys, en que es farà un salt endavant amb la incorporació d’una barca de grans dimensions, la restauració definitiva de la seu de l’associació i la seva conversió en Museu del Mar.

Us deixem una entrevista del 5 de març de 2021. Calafell Ràdio. del programa 'Va d`esports' sobre el Pla Estratègic de la vela llatina presentat dissabte.

{mp3}20210305_vaesports_calafellradio_plaestrategic{/mp3}

També us deixem el video de l'acte i el document pdf del Pla de la presentació.

pdf
Video complert amb la presentació. Més videos al nostre canal de YouTube.