Presentació de l'associació

El dissabte 29 de maig s'ha presentat oficialment l'associació Patí Català de Calafell davant unes cinquanta persones, entre d'elles l'alcalde i diversos regidors, tingué lloc a la capella neoromànica de l'antiga Masia de l'Hostal, que data de finals del segle XIX, que és la seu de l'entitat. També hi van assistir representants del Bot Salvavides, el Llaguts i els Vogadors, entitats locals relacionades amb la mar.

Presentació associació

Presentació associació

 

Abans de fer l’acte oficial de presentació, tots els assistents van ser convidats a un esmorzar mariner preparat per pescadors.

Ja a l'interior de la capella, el president de Patí Català Calafell, Josep Inglada, va donar la benvinguda a tothom recordant unes frases de Carlos Barral i dient que "tots els que estem aquí d'una manera u altra estem relacionats amb el mar". Inglada va admetre que l'associació Patí Català Calafell va néixer per casualitat: "Intentem fusionar el llegat del Club Nàutic Calafell i el llegat del món dels pescadors". Una de les prioritats de la nova associació és la de recuperar les barques antigues de Calafell, com les de la vela llatina: "Volem defensar els valors i recuperar el patrimoni mariner". Inglada va dir amb to de certa emoció que el projecte està dedicat al desaparegut Miquel Montoliu, expresident de l’Associació Amics del Patrimoni, que a la seva joventut havia estat un dels fundadors del Club Nàutic Calafell.

L'alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, va dir que "tot això ha començat amb molta il·lusió, em consta, avui és un dia molt important perquè teniu la il·lusió de recuperar el patrimoni mariner. Us encoratjo a portar a terme tots els vostres projectes i entre tots hem de col·laborar a que es facin realitat".

Entre els objectius més immediats de l’entitat que va avançar Ferran Barri, membre de la junta, cal destacar les embarcacions amb vela llatina. Es preveu que l’any vinent ja es pugui veure aquests tipus d’embarcacions per la costa calafellenca. El 27 de juny, Patí Català Calafell organitzarà la III Trobada de Patí Català dins dels actes de la Festa Major de Sant Pere de la Platja. També es contempla fer una travessia de 100 quilòmetres -unes 60 milles- entre Calafell i Canet de Mar. A més, els membres de Patí Català Calafell ensenyaran a navegar amb patí català a qui ho desitgi tots els caps de setmana.

Quant als actes culturals, ja s’ha començat a recuperar les 'Converses de Taverna', la primera de caràcter oficial es va fer durant la recent 'Fira del Mar', es preveu fer un audiovisual i un llibre que recullin aquestes xerrades de la gent de la mar i també es treballa en la producció d’una pel·lícula de llarg-metratge que tingui com a protagonista la vida marinera a les platges de Calafell.

En mig dels parlaments es va projectar l'audiovisual 'Mar mític, mar lúdic', d·Albert Pijoan, que reflecteix la vida marinera de Calafell. L’entitat, que ja té embarcacions al varador davant la Confraria, tindrà socis mariners i socis ambaixadors. Les quotes dels socis ambaixadors aniran íntegrament per les despeses de la recuperació del patrimoni mariner.

Font: Ajuntament de Calafell.

Altres notícies en medis digitals:

Penedes21

L'Espígol