Trinxat de col i cansalada

PER A SIS PERSONES
Ingredients :
 
1 col
5 patates grans
8 talls de cansalada viada ibèrica (salada) de 5 mm. de gruix.
3 grans d'all
oli d'oliva
sal
 
Fem bullir aigua abundant en una olla gran. Quan arrenqui el bull li afegim la sal. Tot seguit hi aboquem al mateix temps la col (ja trossejada) i les patates pelades i tallades a trossos. Tot junt.
Passats 15 minuts (comprovar que tan la col com les patates siguin cuites),  abocar-ho tot a una escorredora. Sense treure ho de la escorredoratrinxar-ho tot, amb una espàtula fins deixar-ho molt fi .
 
Important: perquè els talls de cansalada no ens deixin el conjunt massa salat, es convenient tallar i rebutjar les parts laterals on contenen la sal.
 
Agafem dos talls de cansalada i els tallem a daus d'uns 5 x 5 mm. aproximadament.
 
Piquem els grans d'all.
 
Tot seguit, posem una paella al foc. Li tirem dos cullerades soperes d'oli. Quan l'oli sigui calent, hi afegim els daus de cansalada. Els fregim fins que quedin daurats . Tot just abans de retirar els daus de cansalada , afegir-hi l'all i fregir-lo uns 15 segons, procurant que no se ens cremi.
 
Tot seguit, sense treure res de la paella, afegir-hi la col i la patata ja trinxats. Donar-li tombs a tot el conjunt perquè els sabors es mesclin. Amb un minut ja n'hi haurà prou.
 
Per acabar, en una paella fregir els sis talls de cansalada restants (sencers). No fregir-los gaire. Uns 15 segons per cada cara.
 
És important servir-ho calent.
 
¡¡ bon profit ¡¡