Visita de l'escola Santa Creu de Calafell

Els dies 13 i 14 d'abril del 2011 han vingut a visitar la seu del Patí Català de Calafell els alumnes de 3r i 4t del CEIP Santa Creu de Calafell.

 

Després de la presentació de l'edifici de la seu de l'associació, antigues destil·leries del 1868, s'han organitzat 3 grups de diferent temàtica, per on han anat pasant tots els nens.

En el primer grup en Sergi Ruíz, experimentat monitor de vela de Calafell, ha fet una explicació sobre breu, senzilla i entenedora sobre els principis de la navegació a vela. Posteriorment ha fet una demostració amb una maqueta en una piscina amb ventiladors muntat per a l'ocasió. Finalment els nens han muntat el seu propi vaixell i l'han fet navegar a la pioscina. A estat, sens dubte, el grup estrella pels nens.

{gallery}sig/visitaCEIPSantaCreu/navegacio{/gallery}

En un segón grup en Ramon Forner i en Jordi Rascado han explicat què és una barca de fusta de vela llatina i les seves parts. Dins les drassanes hem conegut les barques de l'associació, el Pal i Fusa (totalment acabada) i la resta de barques que estem restaurant (amb l'ajuda de l'escola-taller). El fet que s'estiguin restaurant les barques els ha permès veure perfectament totes les parts internes que normalment no es poden veure. A continuació, dins la capella neoromànica, hem projectta i comentat una sèrie de fotos del segle passat on hem vist la platja de Calafell plena de barques de pesca.

{gallery}sig/visitaCEIPSantaCreu/barcos{/gallery}

Finalment, els pescadors retirats Lluís Ricart i Rafel Ortoll han explicat, a les antigues cavalleries, les diferents arts de pesca i les seves interessants experiències. També hem conegut els peixos de la zona.

{gallery}sig/visitaCEIPSantaCreu/pesca{/gallery}