Creació de l'associació

El dissabte dia 30 de gener del 2010, un grup de calafellencs amants del patí català i de les tradicions marineres han creat una associació esportiva i cultural que té com a finalitats la pràctica de l’esport del patí català i la recuperació de les tradicions marineres de la platja de Calafell, més en concret les relacionades amb les embarcacions de vela llatina.

En aquest sentit un dels objectius més ambiciosos de la nova associació, plantejat en aquest cas per a l’any 2012, és la recuperació i rehabilitació d’una embarcació calafellenca històrica moguda amb aquest tipus d’aparell.

Els objectius més destacats per a l’any 2010 són arribar a la xifra de 50 associats amb una flota de 25 patins catalans, la celebració de la regata de la Festa Major de Sant Pere, amb una trentena de patins, establir contactes permanents amb altres associacions i clubs de patí català per a la celebració d’activitats conjuntes, la celebració d’una travessia Calafell-Llavaneres-Calafell i la projecció d’un video sobre la història de la vela a Calafell.

L’associació resta oberta a tothom que estimi el mar i que estigui interessat en la navegació amb embarcacions de vela tradicional, malgrat no siguin persones introduïdes en aquest món,  ja que  l’entitat té com a finalitat  la divulgació de coneixements tant esportius com culturals referents al mar i la instrucció en la pràctica esportiva.

La Junta Directiva constituent ha restat integrada per Josep Inglada, president; Ferran Barri, vicepresident; Francesc Figuerola, secretari; Pere Bertran, tresorer i els vocals Joan Carles Guasch, Ricard Cos, Òscar Vidal, Joaquim Vidal i Albert Vidal.

La seu de Patí Català Calafell és a la Capella de l’Hostal, Carretera del Sanatori nº 3, 43820 Calafell.
A l’acte de fundació celebrat a la seu de l’entitat va assistir el regidor de turisme de Calafell, senyor Àngel Verge, que va manifestar la seva satisfacció per la creació de la nova associació i el seu suport i disposició per tal que les finalitats de l’associació es puguin desenvolupar de forma adequada.

Font: revista l'Espígol.