Crònica de la travessia a Canet

El dilluns 2 d'agost va finalitzar l'edició 2010 de la Travessia Calafell - Canet de Mar, realitzada per 7 patinaires de la nostra associació, en Joaquim Vidal, n'Albert Vidal, en Pere Bertran, en Joan Carles Guasch (Rocky), en Camil Torà, en Josep Inglada, en Ferran Barri i com a única integrant femenina, na Maria Inglada, acompanyats del suport marítim d'en Jordi Guasch (moto aquàtica) i del Francesc Figuerola (Iot). També va haver el seguiment per terra mitjançant dos cotxes de l'organització.

El grup va sortir de Calafell el divendres 30 de juliol, amb poc vent de llevant, de manera que vàrem haver de fer el bordo més enllà del Sanatori, arribat aquest punt va canviar el vent i el garbí ens va fer navegar a una velocitat de fins a 16 nusos, la qual cosa va fer que arribats a Sitges on teniem previst dinar, animà el grup a continuar fins a Castelldefels, passant així el Garraf pel matí i vam varar a la platja de Castelldeldefels a l'alçada del Marítim on vàrem dinar a un xiringuito de la platja on les cerveses, les paelles i les especialitats argentines van reconfortar els navegants. Havent dinat van continuar fins El Prat on vàrem fer nit.

Al matí del dissabte el grup es va llevar a les 8 i tot esmorzant va esperar que el vent bufés per iniciar la segona etapa de la travessia. Ca a les 10 del matí el garbí va començar a bufar i vàrem creuar la bocana del port, tot sortejant els vaixells que entraven i sortien i els que estaven fondejats... Vaja eslàlom!!!

Els vents ens van portar a dinar a El Masnou i vàrem dinar a un xiringuito al costat del Club Nàutic, a la tarda el vent va bufar més fort i vàrem arribar gairebé volant a Canet, el primer com no, va ser el Pere Bertran que va fer virar el seu patí en un sol flotador i el va varar pujant pràcticament a dalt de tot de la sorra salvant la inclinació característica de les platges de Canet. La resta del grup va anar arribant i van ser rebuts amablement pel Club Mar i Vent de Canet i els familiars dels patinaires que els esperàven a peu de platja. Tot seguit ens vàrem anar a canviar a l'hotel per anar a sopar al Club Mar i Vent de Canet on els patinaires, els seus familiars i els socis del club, un total de 80 persones, vàrem poder gaudir d'un excel·lent sopar mariner a peu de platja i del posterior ball de fi de festa, que pels cansats navegants va durar mentre el cos va aguantar.

Cap a les 11 del matí un fort vent de garbí i mar de fons vàren impedir el grup arribar a Badalona, que era el destí previst, havent de varar a Vilassar de Mar, on vàrem dinar a les 4 de la tarda on degut a la persistència de les condicions climàtiques vàrem decidir fer la pernocta en aquest població.

L'endemà la matí, després d'una petita tempesta d'estiu, que quedar en no res, el vent es va aixecar i d'una atacada al Prat vam arribar... Van deixar els patins varats a la sorra davant del xiringuito on vàrem dinar a base de tapes. Tot seguit el bon vent que bufava ens va dur al Club Nàutic de Castelldefels, on ens van cedir les seves instal·lacions per dutxar-nos i posar-nos "guapos" per gaudir d'una excel·lent mariscada al restaurant del propi club.

La travessia va patir el retard d'una jornada, la qual cosa va fer que per raons de feina dels integrants, el grup no pogués fer la tornada conjuntament el dia següent, decidint que cadascun dels integrants tornés el dia que li anés bé. De manera que un grup de patinaires va fer cap a Calafell el dijous dia 5 i altres el dissabte dia 7, donant així per acabada la II Travessa Patí Català Calafell..

L'any vinent volem consolidar la travessia i estendre-la a altres clubs.

MENCIONS ESPECIALS I AGRAÏMENTS

- Tony del Club Nàutic Castelldefels.

- Sr. Palau i en Xavi del Club Nàutic del Prat.

- La Junta Directiva i els socis del Club Mar i Vent de Canet, per haver-nos facilitat la realització de la nostra travessia. Especialment al patinaire i soci del club que ens va fer el contacte, en Fèlix Martinez, al president, Josep Mª Masriera, i al comodor i xef que es va comprometre que el proper any ens acompanyaria.

 

{gallery}sig/travessiaCanet2010{/gallery}