Tenim barca de vela llatina

Aquest dijous 5 d'agost un grup de quatre socis, Josep Inglada, Ferran Barri, Óscar Vidal i Francesc Figuerola, acompanyats del mestre d'aixa jubilat Ramon Forné i d'Alan Kanjo, del cineclub Koniec,  que va enregistrar l’esdeveniment històric, s'han desplaçat a L'Escala per a recollir la primera barca de vela llatina de l'associació.

         palifusa1 

Pal i Fusa, expresió calafellenca que tradueix literalment l'original de l'Escala Pal i Amorra, era propietat d'en Miquel Molina, que per la seva edat ja no podia utilitzar-la i a qui li va fer il·lusió que passés a formar part del patrimoni d'una associació que tingués com a finalitat la recuperació de les tradicions marineres i la navegació a vela com ho és la nostra i pogués formar part d’un museu de patrimoni nàutic viu.

La jornada s'ha completat amb una visita a un taller de calafat o mestre d’aixa, com diuen a la Costa Brava, i al port.

                  mestre1

Malgrat l'embarcació es trobava en un excel.lent estat de conservació, hem volgut que per la seva presentació estés com si fos nova, per la qual cosa ja han començat els treballs de recuperació i restauració a la nostra seu. Properament farem la presentació en societat de la nostra primera embarcació, Pal i Fusa.

            palifusa3

Foto de la primera barca de l'associació