Els mariners de la Joan Perucho, a la nostra seu

El divendres passat dia 21 d'octubre, pel matí, vam tindre una visita molt especial: uns setanta nens de tercer, quart, cinquè i sisè de Primària de l'escola Joan Perucho d'Albinyana. Acompanyats pels seus mestres, van anar arribant a la nostra seu a la Destil·leria de l'antic Hostal, on van ser rebuts per experimentats marins: els capitans Figuerola, Vidal i Soler, i l'armador indiano Inglada.

Els nens van ser assignats a tres embarcacions: la Montserrat, la Pàtria i el Capitán Argüello. Una vegada formades les tripulacions, aquestes van anar passant per torns per tres activitats.

En una d'elles, la tripulació s'asseia a la gran taula llarga i l'armador Inglada posava uns curtmetratges. Així, els nens van conèixer la història del calafellenc Ignasi Soler i el seu bergantí Isabel (Currutaco), van aprendre cóm es governa un patí amb el moviment i repartiment del pes, i van escoltar la cançó “El meu patí català”.

En una altra activitat, els capitans Figuerola i Vidal guiaven a la seva tripulació per les drassanes. Van ensenyar les barques que s'estan recuperant i detalls de les feines de calafat,  van respondre a les preguntes dels tripulants i van explicar anècdotes i curiositats. A més, la Pal i Fusa i el patí van tindre molt èxit.

La tercera activitat es realitzava a la capella, on el capità Soler passava i comentava els curtmetratges Mar mític, mar lúdic, Les persones de les barques i La Pal i Fusa.

Va ser un matí enfeinat però molt entretingut per tothom.

Aquesta primavera ja ens vàren visitar l'escola els nens de tercer i quart de l'escola Santa Creu de Calafell, i la nostre intenció és apropar als nostres nens de Calafell i comarca a la mar i que d'aquí un temps tinguem nous navegants.

{gallery}sig/visitaEscolaPerucho{/gallery}