La barca "germana" del Capitán Argüello es dirà Carlos Barral

La vídua del escriptor accepta el nou nom de l'embarcació

La segona Montserrat és una barca molt semblant al recordat Capitán Argüello, que s'anomenava així perquè aquest era el pseudònim del pare de Carlos Barral. Inicialment s'havia pensat que la Montserrat es digués Capitán Argüello IV, però desprès es va plantejar batejar-la com Carlos Barral en honor del poeta tan lligat a Calafell.

El dilluns 31 d'octubre Yvonne Hortet i la seva filla Yvonne Barral van visitar la nostra seu. Allí es van trobar amb Josep Inglada, Francesc Figuerola, Jordi Nin, Òscar Vidal, Jaume Nin dels Búhos, Albert Ventosa i el seu fill Albert, i la Carme Acuña. Després de recórrer les instal·lacions de la destil·leria i l'antiga capella, el grup va seure's a la taula llarga per prendre un bon esmorzar amb rosta, olives fregides, conill amb samfaina i codonyat amb formatge.

Durant l'esmorzar es va parlar de que no podria haver mai un altre Capitán Argüello, perquè mai seria el mateix. Llavors se li va proposar a Yvonne Hortet que la nova barca rebés el nom de Carlos Barral, a lo que ella va respondre que li feia il·lusió i que estava d'acord.

A continuació es va comentar que el Carlos Barral tindrà la seva cançó amb lletra i música dels Búhos, el conegut grup calafellenc. Aquesta cançó es presentarà a finals de novembre junt amb la dedicada a la  primera Montserrat. Per la Fira del Mar 2012 es farà l'avarament.

També es va parlar dels colors i la decoració de l'embarcació, que es faran d'acord amb   els originals del Capitán Argüello. Portarà un parell d'ulls a la proa, com era habitual al Mediterrani. I es pintarà, idealment amb pintura al oli, de taronja, negre i blanc. Són colors mediterranis, de les illes gregues que tant estimava Barral.

{gallery}/sig/YvonneBarral{/gallery}