El Patí Català al Saló Nàutic

El Saló Nàutic de Barcelona s'ha celebrat del 5 al 13 de novembre. Enguany ha sigut especial, perquè és la 50ª edició, però per la nostra associació també ho ha sigut, perquè hem exposat el patí “Cherie” a l'àrea de Marina Tradicional al recinte de Gran Via. Aquesta àrea és una zona d'exposició d'embarcacions tradicionals de fusta i on s'han organitzat conferències, tallers, demostracions de restauració, actuacions musicals i l'entrega del premi literari “Nostromo”. Per a més informació, podeu visitar Espai Marina Tradicional, un bloc d'en Josep Anton Trepat.

El “Cherie” va ser fabricat el 1969 per l'Antoni Soler a Badalona i porta la matrícula 614. Es manté totalment original, fidel al plànols establerts l'any 1943 per la classe patí, basats en el disseny original dels germans Mongé. Ha estat exposat al costat d'un patí modern, matrícula 3039, amb una diferència d'edat de quasi mig segle, que permetrà als visitants veure cóm s'ha mantingut la filosofia d'aquesta embarcació tradicional al llarg dels anys.

El primer dia del Saló, un grup de membres de Patí Català Calafell va anar a Barcelona per acabar de preparar el “Cherie”. Abans, però, van fer un bon esmorzar al bar “Pinotxo” de la Boqueria: cap i pota, cigrons amb sèpia i xuxos. Al arribar al Saló, es van trobar amb altres membres de l'associació que ja eren a la ciutat. Van muntar la vela del “Cherie”, van col·locar tres cartells explicatius i van donar els últims tocs. El patí va quedar llest per als visitants.

{gallery}sig/SaloNautic2011{/gallery}