Exposició "El mar és blau"

L'artista i sòcia de la nostra entitat Thais Buforn exposa la seva col·leció "El mar és blau" a la Destil·leria. A partir del 19 de juny 2021, coincidint amb la VI Trobada.

Es poden concertar visites al telèfon 678 52 10 54

Exposició Thais Buforn

 

Totes les fotografies d’aquesta sèrie tenen en comú un element: el mar, pel qual l’autora sent fascinació des de ben petita. Són paisatges marins que ha visitat en diversos viatges, sobretot del País Basc i de l’illa de Tinos (Grècia), però també hi ha racons més propers, com Sitges o Vilanova.

Es tracta de fotografies realitzades amb diversos tipus de càmera (analògica, digital i fins i tot amb mòbil), positivades en cianotípia. El to monocrom dela cianotípia confereix el totes les fotografies un caràcter pictòric, lleugerament melancòlic. Cada peça té un matís de color diferent perque cada peça és única, tractada artesanalment amb la llum del sol. És el sol, doncs, qui decideix com serà el resultat final. Com en tantes altres coses.

Thais Buforn i Galan (Barcelona, 1974)

Exposició Thais Buforn

L'artista muntant l'exposició a la Destil·leria

Actriu i traductora, es forma com a fotògrafa a Fuga (antic Centre de Fotografia Documental de Barcelona). Actualment està interessada en la fotografia de viatges, de paisatge i de retrat, però sobretot en la fotografia analògica i les tècniques tradicionals com la cianotípia.

Les seves cianotípies han estat exposades en diverses ocasions a Barcelona i Sitges, entre d'altres. Enguany, ha participat a I’OFF Revela’T (un dels festivals de fotografia analògica més importants a nivell estatal) amb fotografies de la sèrie "Past is Post", a l’exposició col·lectiva "Huellas Humanas", comissariada per Etel Borges Reis.