Visita de l'institut La Talaia 2021

Les classes de primer  d'ESO de 1r de l'institut La Talaia de Segur han visitat la nostra seu. En total 129 nens entre els dos dies.

Després de donar-los la benvinguda i explicar-los tot l'entorn de la Destil·leria, hem dividit als alumnes en 3 grups que han anat rotant en tallers diferents.

Un taller a la capella, on hem explicat què fem a l'associació. Amb el suport de 2 videos hem explicat què és el patí català què és el patí català (com navega, com es construeix, la seva situació a calafell) i què és la vela llatina.

Visita institut la Talaia

També els hem explicat el projecte de construcció de la barca Francisca, aprofitant l'exposició permanent i la maqueta ide més d'un metre que tenim a la sala del primer pis, acondicionada per la VI Trobada del dia 19.

Un taller de nussos al porxo davant les antigues cavallerisses, on hem aprés a fer 3 nussos bàsics: el ballestrinque, el nus pla i el nus de vuit, que s'han emportat en una cartolina

Visita institut la Talaia Visita institut la Talaia

Un taller a les drassanes, on hem explicat les barques que tenim i cóm les restaurem. També hem aprés les parts bàsiques d'un vaixell i com es navega amb els diferents rumbs amb la maqueta articulada que tenim. I el "vara vara" amb el cabestrant instal·lat a l'entrada!

Visita institut la Talaia Visita institut la Talaia

Fotos de la visita. Visiteu el nostre canal de Flickr.

La jornada ha estat magnífica, gràcies al comportament exemplar de tots els nens, als membres de l'associació que han pogut estar-hi (Pere B, Josep I, Josep S, Josep M, Andrés, Fernando, Ismael, Jordi S, Jordi S, Miriam i Jordi R) i als mestres de l'escola.