Jornada per a associacions i particulars vinculats al patrimoni marítim i la navegació tradicional

El proper 10 de març la nostre associació acull, a la nostre seu, la Jornada per a associacions i particulars vinculats al patrimoni marítim i la navegació tradicional  Un mar d'experiències.

En els últims anys la activitat al voltant de la recuperació del patrimoni marítim i la navegació tradicional ha anat en augment. Però les associacions i els particulars que s’hi dediquen sovint topen amb problemes i entrebancs a l’hora, per exemple, de recuperar una embarcació i de gestionar-ne el funcionament; o bé no tenen eines per a donar a conèixer les seves activitats a la resta de la ciutadania. La jornada “Un mar d’experiències” va dirigida a associacions privades, especialistes i particulars d’aquest sector, i té per objectiu intercanviar coneixements i experiències pràctiques, tant en la gestió del patrimoni marítim com en l’organització del propi moviment associatiu.

Inscripció: associacio@paticatalacalafell.cat

El preu del tiquet és de 15 €.  Es prega confirmar l’assistència al dinar en el moment de fer la inscripció a la jornada.

flyerJornadaAssociacions2012_r

 

logo FCCPMF

PROGRAMA

09:30: Benvinguda a càrrec de Ferran Barri, vicepresident de Patí Català de Calafell.

10:00: Experiències en la recuperació i gestió d’embarcacions associatives
La sessió pretén posar en comú tres experiències diferents dutes a terme per tres entitats que disposen d’una embarcació associativa, dues recuperades i restaurades i una de nova construcció. Pros i contes de la participació d’administracions i museus, la formació ocupacional en la restauració d’embarcacions, i el voluntariat en la dinamització d’embarcacions associatives seran alguns dels temes a tractar.  

  • La recuperació, restauració i gestió del “Sant Ramon”, a càrrec de l’associació Bricbarca de Vilassar de Mar.
  • La construcció i gestió del “Sant Pau”, a càrrec de l’associació A Tot Drap de Sant Pol de Mar.
  • La recuperació i restauració de la “Teresa”, a càrrec del Museu d’Història de Cambrils i de l’associació L’Arjau.

11:30 – 12:00: Pausa cafè

12:00: Experiències amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials
Ens els últims anys l’espai en els mitjans de comunicació dedicat a les embarcacions i la navegació tradicional ha augmentat considerablement. Un programa de televisió, una revista específica i diversos programes de ràdio es fan ressò de les activitats de les associacions i professionals del sector. I ara Internet i les xarxes socials amplien encara més les possibilitats comunicatives.  Però aprofiten prou, les associacions, aquestes possibilitats de comunicació?

  • Josep Anton Trepat, redactor en cap de la revista “Argo” i reporter del programa “Thalassa”, parlarà dels interessos i necessitats d’aquests dos mitjans i de la manera de col•laborar-hi.
  • Rosa Ramos, responsable de màrqueting i comunicació de l’emissora online 360ràdio exposarà el projecte de programa dedicat a la navegació tradicional.
  • Jordi Salvador, explicarà la seva experiència com a redactor i presentador del programa “Terra de Mar”, de Ràdio Palamós, del qual se n’han fet una seixantena d’emissions.
  • Joan Sol, blogaire i administrador del grup “Slow Sailing -  Navegació Tranquil•la” a Facebook, parlarà de les possibilitats comunicatives que ofereixen les xarxes socials.

14:00: Cloenda i dinar