La tornada a casa

Un cop passades totes les proves abans de final d'any, ara hem de deixar el varador de Badalona i tornar a casa, on acabarem els tràmits administratius.

Navegada Badalona a Calafell

Dia 13 de gener de 2024. Ha arribat el gran dia.

Sortim de Calafell a les 8 del matí amb els cotxes d'en Víctor i la Conchi: de l'associació, en Josep Sierra, Ton Suria, Josep Marín, Jordi Rascado; els regidors de l’ajuntament Aron Marcos i Joan Carles Guasch; el calafellenc Carlos Pijuan, nebot del darrer patró de la Francisca. Hem quedat amb la resta de tripulants al port de Badalona a les 9 del matí, quan obren el varador: Vicente García-Delgado, el pare de la criatura; Josep Montmany, capità del pailebot del Santa Eulàlia; Josep Maria Rodríguez, amic i expert navegant.
Navegarem amb un permís especial de Capitania específicament per al trasllat.

Fem gasoil a Badalona abans de sortir i deixem Badalona a les 10 del matí. Navegarem a motor (amb el floc i la mitjana per a compensar la poca mar que tenim) fins a Vilanova, on despleguarem totes les veles. La Francisca navega de meravella. Ens emparellem amb el veler de l'Steve, un soci, en rumb de cenyida. A Cubelles ens trobem la Galatzó i la Reina de África, que ens acompanyaran en el tram final.

Arribem a port Segur al voltant de les 17 hores, on  ens espera una acollidora rebuda amb alguns socis per a celebrar el moment amb cava i coca.

Travessa Badalona-Calafell: sortint del port de Badalona
Sortint del port de Badalona
Travessa Badalona-Calafell: la tripulació
La tripulació que tindrà l'honor de fer aquesta primera travessia
Arribem a Calafell
Arribada al port de Segur de Calafell
Els socis ens preparen una copa de cava i coca
Els socis ens fan una entranyable rebuda

Primera navegada a Calafell

El dia següent, aprofitant el permís que encara tenim de Capitania, sortim a navegar aprofitant que en Vicente s'ha quedat a dormir a Calafell. Així i fem primera toma de contacte i practiquem tot el matí tota mena de maniobres. Sortim: Francesc Botet, Cristina Guasch, Josep Marín, Guillermo Márquez, Enric Prat, Jordi Rascado, Òscar Vidal, Ton Suria.

Primera navegada a Calafell
La primera sortida a Calafell
Primera navegada a Calafell
Navegant a casa. Per fi!

Podeu veure totes les imatges al nostre Flickr


.