Navegar amb veles antigues

Horari estiu 2021: sortim els divendres a les 17 h i els dissabtes a les 10:30 h, des del del Moll de les Llatines a la plaça del portm Segur-Calafell

Si voleu descobrir el plaer de navegar com es feia fa més de dos mil anys, sentint la força del vent i l'embat del mar a través de les fustes i el cordam d'unes barques molt bregades pel temps, la secció Vela Llatina Carlos Barral us convida a provar-ho tots els dissabtes al matí durant la tardor-hivern (a la primavera-estiu quedem els divendres a la tarda). Sortim del Port de Segur de Calafell on tenim amarrades 8 barques: la Pal i Fusa, la Barrala, la Lola, la Peregrina, la Galatzó, la Carpero, la Verge del Carme i la Pauot, entre totes poden embarcar fins a 27 persones.

Es tracta de velles barques de pesca, totes de fusta, que hem recuperat per restaurar- les i adaptar-les a la navegació amb vela llatina. Les feines de restauració es fan a les nostres drassanes de la seu de Patí Català de Calafell, un espai conegut com la Destil·leria, on cada divendres una colla de voluntaris de l'associació participen als tallers de pintura, calafateig i mecànica.

A la Destil·leria també impartim cursos per obtenir les titulacions bàsiques de patró d'embarcació a vela i de navegació amb vela llatina. Les classes teòriques es complementen amb l'experiència de navegar amb nosaltres tots els dissabtes.

En aquests temps en que tot s'accelera el contacte amb les forces primigènies de la natura; el vent i el mar, i sentir que formem part d'un tot arrelat molt enrere ens reconforta i ens ajuda a recuperar l'alè: a molts ens ha canviat la vida!

Amarres a la plaça del Port
Amarres a la plaça del Port

Rúfol, gris, lleganyós, amb mar podrida i ni tant sols un bri d'aire. Així es presentà el matí d'un dissabte de febrer a Calafell. Però calia no desaprofitar la invitació de sortir en mar. Fora mandres. En arribar a port un bon grup de mariners de l'Associació Patí Català Calafell/Vela Llatina Carlos Barral preparaven les barques per emprendre una vegada més la seva activitat dels Batejos de mar en barques tradicionals que fan des de fa mesos. La ubicació de les barques arran del passeig del mar és immillorable.

Llegeix més...

Horaris de tardor dels batejos de vela llatina

A partir del dissabte 23 de setembre l'horari de tardor dels batejos de vela llatina serà tots els dissabtes de 11 a 14 hores.

Activitat que s'enmarca amb l'objectiu de socialitzar les barques llatines de l'associació i que hi esteu convidats.

La Barrala

La Barrala navegant aquest estiu.

Amb l'estiu tornem a fer els batejos de mar amb tres embarcacions de l'associació: Carlos Barral, Peregrina i Lola.

Sortirem tots els divendres d'estiu des del port de Segur.

Apunteu-vos i coneixeu el món de la navegació amb aquestes embarcacions clàssiques!

La Lola

Durant tots els divendres d'estiu del 2016, de 17 a 20 hores, realitzarem sortides de navegació a vela llatina amb les embarcacions "Carlos Barral" i "Peregrina".

Per més informació: Ismael 626606740 , Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Gaudeix de la navegació tradicional i fes-te tripulant de les nostres embarcacions!

  • Surt a navegar els divendres d'estiu
  • Participa a les trobades de vela llatina de Catalunya
  • Contempla els castells de focs de la Festa Major des de la mar
  • Gaudeix dels vermuts amb les barques abarloades

 

Més articles...