Saló Nàutic 2019

Del 9 al 13 d'octubre hem estat presents al Saló Nàutic de Barcelona, dins l'estand de la Federació Catalana. Hem participat en els batejos de mar amb la Peregrina i la Galatzó. Hem prsentat el projecte de construcció de la Francisca.

Fotos al nostre canal de Flickr

Veure presentació Francisca

També ha tingut molt èxit el video sobre la vela llatina i sobre l' exposició de la Francisca que es va fer a l'estiu a la Casa Barral.

Activitats

Escrit de Josep-Anton Trepat, coordinador de l'área Marina Tradicional del Saló Nàutic de Barcelona.

Dimecres 9 d'octubre de 2019 va obrir les portes el Saló Nàutic de Barcelona. L'àrea Marina Tradicional, situada al Moll d'Espanya del Port Vell de Barcelona, ​​ja té disposades cinc embarcacions perquè els visitants puguin tenir el seu particular "bateig de mar". Les barques "Pelegrina", "Galatzó", "Sa Illa", "Pepeta" i el quetx "Ciutat Badalona", han estat sempre preparades per fer-se a la mar.

 

En terra també hi ha hagut activitat. Des d'exposicions de material històric de busseig, que aporta l'associació Historical Diving Society Spain, a una mostra d'activitats la Federació Catalana per la Cultra i el Patrimoni Marítim i Fluvial. Tela Marinera realitza el taller de construcció de barques de vela llatina, en suro natural. L'Associació Amics del quetx Ciutat Badalona posa en marxa la seva màquina de fer corda amb fibres vegetals. L'associació Patí Català Calafell exposa un model d'embarcació de vela llatina per mostrar les diferents maniobres de la vela. El mestre mestre d'aixa Agustí Jordà i al Moll d'Arenys, té obert a l'àrea un petit taller de fusteria. Tenen previst preparar diferents peces per a la restauració d'una embarcació. A més hi ha també un taller de forja de ferro, que aporta la mestra artesana Guillermina Morales, fundadora de l'Associació de Forjadors de Catalunya. El Centre de la Platja de Barcelona, ​​apropa als visitants les seves activitats de sensibilització ambiental i la realitat actual del medi marí.

 

Dissabte, a partir de les onze del matí, hi va haver un programa especial de presentacions, de trobades, al voltant de la cultura i el patrimoni marítim i les embarcacions tradicionals:

1) "Escale à Sète 2020". Punt de trobada internacional de les embarcacions i la cultura de la Mediterrània, en aquesta localitat francesa.

2) "Pasaia Itsas Festibala 2020". Segona edició d'aquest festival marítim de cultures del món, que se celebra a Pasaia.

3) Albaola. Procés de construcció de la rèplica de la nau balenera "Sant Joan", del segle XVI.

4) Museu Marítim de Mallorca. Programa de recuperació del patrimoni marítim.

5) "Francisca". Projecte de construcció de l'última barca de pesca, a vela, de Calafell.

6) Activitats del Historical Diving Society Spain. Busseig històric.

7) Centre de la Platja de Barcelona. Programa d'activitats i projectes 2020.

8) Activitats 2020 de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial.