Un mar d’experiències, un èxit

L’espai de la Destil·leria va acollir a més de 40 persones “Un mar d'experiències”, la jornada per a associacions, especialistes i persones interessades en la recuperació del patrimoni marítim i la navegació tradicional, es va celebrar el dissabte 10 de març organitzada per la Federació per a la Conservació del Patrimoni Marítim i Fluvial de Catalunya (http://fccpmf.blogspot.com.es/) i l’Associació Patí Català Calafell (PCC). Ferran Barri, vicepresident de PCC, va donar la benvinguda als assistents i va explicar breument la història de PCC i de l’edifici de la Destil·leria.

 

logo FCCPMF

La primera part de la Jornada es va dedicar a experiències en la recuperació i gestió d’embarcacions. Agustí Martín Mallofré, de l’associació Bricbarca de Vilassar de Mar (http://www.bricbarca.org), va comentar la recuperació, restauració i gestió del “Sant Ramon” i les  activitats que duen a terme. A continuació, Ferran Armengol i Quim Carbonell, de l’associació  A Tot Drap de Sant Pol de Mar (http://www.atotdrap.cat), van explicar la construcció i gestió  del “Sant Pau”. Fa unes setmanes un grup de participants al nostre Curs de Vela Llatina van  sortir a navegar amb aquest sardinal de nova construcció. Els ponents també es van referir al  projecte d’avarament a la platja de Sant Pol. Després, Gerard Martí, del Museu d'Història de Cambrils (http://www.cambrils.org/mhc/ct/), i Jordi Piqué, de l'associació L'Arjau, van parlar de la recuperació i la restauració de la “Teresa” i d’altres projectes com l’Escola de Nàutica. En conjunt, les ponències i intervencions van demostrar la importància del voluntariat i que els entrebancs, les dificultats econòmiques i els problemes amb les administracions públiques no poden aturar la il·lusió i la passió per la recuperació del patrimoni nàutic.

La segona part es va centrar en experiències amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials. Josep Anton Trepat, redactor en cap de la revista “Argo” i reporter del programa “Thalassa“ (http://thalassa.cat/web/home), va exposar diversos aspectes de la realització del programa. Va comentar l’impacte de la crisis econòmica en el manteniment i la continuació del programa i la difícil situació de “Argo”. Rosa Ramos, responsable de màrqueting i comunicació de 360ràdio (http://www.360radio.info), va exposar els punts clau que una entitat com les nostres ha de tenir en compte amb relació amb els mitjans de comunicació. Jordi Salvador, redactor i presentador del programa “Terra de Mar” a Ràdio Palamós, va explicar cóm és el seu programa i els canvis pels que ha anat passant. Per últim, Joan Sol, blocaire (http://elmareselcami.blogspot.com.es) i administrador del grup “Slow Sailing - Navegació Tranquil.la” a Facebook, va parlar de les possibilitats comunicatives d’internet i les xarxes socials. La jornada va ser clausurada per Sandra Suárez, regidora de Cultura i Ensenyament de l'Ajuntament de Calafell.

Durant el dinar hi va haver molt bon ambient. El plat principal va ser un magnífic verat al all cremat, cuinat pel xef calafat Francesc Figuerola i els seus ajudants. Després d’uns postres de taronja amb canyella, té i cafè, l’àpat va ser arrodonit amb un rom cremat.

Havent dinat, la tertúlia va continuar fins a mitja tarda en una Conversa de Taberna multitudinària amb aportacions molt interessants, com les presentacions de la trobada de Calella de Palafrugell del 29 de juny al 1 de juliol i la I Navegada del Maresme a finals d'abril.

 

per Carme Acuña

 

Totes les ponències i intervencions van ser gravades per 360ràdio, la ràdio nàutica de Catalunya, i les podeu escoltar per internet a:

360 ràdio

{gallery}sig/UnMarExperiencies2012{/gallery}

Podeu veure més fotos de l'acte a Flickr:

Flickr

{flickr-album}Type=Photoset, User=64853859@N03, Photoset=72157629586231997{/flickr-album}