La botadura

Després de la posada de quilla i la clavada de l'embó, la tercera fita important en la construcció d'un vaixell és la botadura del casc. Finalment, el 17 de febrer de 2023 posem la Francisca a l'aigua per a provar com es comporta. És un dia especial al varador. Després de més d'un any i mig veient-la créixer cada dia, tothom vol ser-hi present.
Cap a les 12 del migdia la grua aixeca la barca per a portar-la lentament cap a l'escar. Mentrestant, en Magín pinta els baixos que no s'havien pogut fer perquè allà on la barca es recolzaven en els suports.
Abans de tocar l'aigua la barca es deixa en suspensió perquè en Joaquín celebri el ritual de trencar l'ampolla de cava contra la quilla. Quan ho aconsegueix, al tercer intent, la grua deixa que la barca es dipositi lentament a l'aigua.

1a botadura. 17 de febrer de 2023
En Magín acabant de pintar els baixos
Tot l'equip: drassana, associació, port
Foto de família amb tot l'equip: drassana, associació, port
1a botadura. 17 de febrer de 2023
Joaquín la la seva filla Sarai, en el moment de trencar l'ampolla de cava

És el moment d'entrar per a veure que tot va bé. En Joaquín és el primer a entrar. Després l'Alberto, l'altre Joaquín, l'enginyer, en Magín. Però quan surt en Joaquín la seva cara denota preocupació. Ens explica que hi entra aigua per la caixa d'orsa. Entrem la resta de l'equip per a veure exactament la via d'aigua. Comenten l'origen, possibles causes i possibles solucions.
Un cop vist, obrim les ampolles de cava i celebrem la fita entre tot el personal de l'associació, la drassana i el port. És un moment per a disfrutar-lo.

A l'entrar dintre la barca, es detecta una entraada d'aigua
Rebem els primers cabs per a començar els bossells grans
Mirant l'entrada d'aigua
Estrop de la major i maniobra de la trossa

Més tard la grua tornarà a pujar la barca per a fer-hi una actuació. Després d'un llarg cap de setmana pensant-hi, en Joaquín decidirà canviar tota la caixa d'orsa i fer-la nova amb iroco massís. Ho farà tot en poc més d'una setmana. Seran dies difícils. Els pitjors del projecte.

La segona botadura

Després d'uns intensos dies canviant tota la caixa d'orsa, el 3 de març de 2023 tornem a posar la barca a l'aigua. Aquest cop tot va perfecte. Únicament veiem que a popa l'aigua no arriba a la línia de flotació, que part de l’hèlix queda fora de l’aigua. Manca llast!

Hissada a la grúa per a la2a botadura.
Rebem els primers cabs per a començar els bossells grans
Content d'estar en aquesta nova etapa
El pare de la criatura
La barca a l'amarratge del varador. No sabiem que passaria encara tant de temps...
Per primer cop, la barca queda a l'aigua

Ara la barca queda a l'amarratge del varador. Per primer cop. No sabíem que passaria encara tant de temps fins acabar-la del tot!

Podeu veure totes les imatges al nostre Flickr


.